Påskekrimmen du bør streame i ferien

Linda Holzerland12. april 20195min0
wisting

Det er duket for påskeuken, og om du gleder deg til kvikk-lunsj, appelsin og påskekrim, kan Pål Nordseth fra Filter Film Og TV i hvertfall levere en av de tre.

Quicksand, Netflix
Maja Nordberg, spilt av Hanna Ardéhn i serien Quicksand

Quicksand er den første svenske originalserien på Netflix, regissert av norske Per-Olav Sørensen, som tidligere har jobbet med Halvbroren og Nobel. På manusfronten er en av Broen-skribentene, basert på romansuksessen Størst av alt av Malin Persson Giolito.

– Det betyr ikke at man må være skandi-patriotisk anlagt for å ha utbytte av serien, etter den første episoden å dømme. Jeg ble hvertfall sugd inn i universet umiddelbart, og allerede de første ti minuttene tenner en kraftig nysgjerrighet på hovedpersonen og hva som skal rulles opp av hennes forhistorie, forklarer Nordseth.

Maja Nordberg tilhører den svenske overklassen og går på en prestisjefylt Stockholm-skole som rammes av et skyteangrep. Vi slipper å se mer enn resultatet av, men det er gruoppvekkende nok, legger serientusiasten til.

– Den første plot-twisten kommer så kjapt, og vi får et innblikk i et mysterie som skal nøstes opp i. Serien er bare seks episoder lang, som skreddersydd for påsken!

Se serien her

Wisting, Viaplay
Wisting er en storsatsing basert på Jørn Lier Horsts romaner

– Vestfold noir! Dette er storsatsinga som er basert på Jørn Lier Horsts krimbøker, spilt inn på location i Larvik-traktene med såvel Sven Nordin som Mads Ousdal og Carrie Anne Moss, kjent fra The Matrix i casten. Selvsagt klar akkurat i tide til palmehelga!

– Det første som slår meg er at dette er kompetent som fy, med balanserte doser karakterutvikling og intrige og utrolig flott foto. Framdriften føles kanskje litt baktung de første par episodene, men serien får opp dampen etterhvert, understreker Nordseth.

– Kulturkræsjen mellom det lokale Larvik-politiet og de stramme FBI-folka som ankommer etter et par gruoppvekkende drap byr dessuten på et par genuine humre-øyeblikk. 

– Så er det enkelte klisjeer her som er til å ergre seg grønn av. Wistings familieproblemer er for eksempel rimelig hyllevare. At alle ofrene i serien er blonde, unge kvinner lyser heller ikke av idè-overskudd. Til syvende og sist er det likevel Nordins bunnsolide innsats i hovedrollen og det norske landskapets fotogenitet som redder det inn igjen!

Se serien her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.