Det nærmer seg jul og vi bruker gjerne litt mer tid på kjøkkenet. Før ribba og pinnekjøttet skal spises, kan det være greit å lage noe godt og litt eksklusivt med laks. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 30 min. å lage.
INGREDIENSER
- 1 pk laksefilet
- 50 g parmesan, høvlet
- 1/2 potte kruspersille, finhakket
- Olivenolje
- 1 bunt asparges
- 3 ss pistasjnøtter, grovhakket
- Ruccola
- Presset sitron
SLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 200 grader. Smuldre opp den høvlede parmesanen i en liten skål, og rør inn persille, 2 ts olivenolje, og litt salt og pepper. Fordel blandingen på laksestykkene, og legg dem over på et ovnsbrett kledd med bakepapir. (Laksefiletene kan også pakkes inn i aluminiumsfolie hver for seg, og legges på grillen. De blir ferdige på 10-12 minutter.) Fjern den nederste delen av stilken på aspargesen, og legg dem på ovnsbrettet med laksen. Drypp over litt olivenolje, og strø over salt. Sett i ovnen, og stek til laksen og aspargesen er knapt mør, det tar 10-12 minutter. Strø ruccola og pistasjnøtter over aspargesen, og press over lit sitron. Server den ovnsbakte laksen med kokte Amandinepoteter.
Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.