Oppsummerer Ibsen i høst

Radio Metro13. august 20193min0
Knut-Naerum---Melg-Ibsen

Fjorten år siden urpremieren i Grimstad, kommer Knut Nærums sammendrag av Henrik Ibsens samlede verker på en teaterscene igjen her på Sørlandet. Men det er veldig lite igjen av originalstykket som blir utspilt på Kilden Teater og Konserthus fra oktober.

– For hver oppsetning så har jeg skrevet om halvparten. Fordi jeg stadig oppdaterer det med nye preferanser. Det fantes jo ikke noe «Game of Thrones» for fjorten år siden, og det er andre politikere, ny statsminister. Så det skal være nytt og det skal være lokalt, sier Knut Nærum til Radio Metro Sørlandet.

(saken fortsetter under lydfilen)

Mandag startet leseprøvene som markerer starten på en produksjonsperiode på åtte uker frem mot premieren 4. oktober. Og det er mye som skal på plass, og ganske sikkert en del som vil bli tatt ut i løpet av perioden. I oppsetningens roller finner vi blant andre Steffen Mulder og Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen som tidligere har spilt i mer tradisjonelle Ibsen-oppsetninger. For Fuglestveit-Mortensen, blir det en ny opplevelse å spille selve Hedda Gabler, som skal være noe enklere å forstå i Nærums versjon enn den opprinnelige. «Fruen fra havet» er også med i denne oppsummeringen på 78 minutter. Men selv om Steffen Mulder nettopp var med i Fjæreheia og spilte ut originalstykket, blir det en skikkelig twist i oktober.

– Vi skal spille ut «Fruen fra Havet» som samtidsballett, så det blir jo veldig gøy. Ingen av oss er noen særlige dansere, sier Mulder lattermildt.

Lars Emil Nilsen som hadde en rolle i «Terje Vigen», får i Nærums versjon spille selve hovedpersonen og det ser han frem til. Premieren på «Ibsens samlede verker på 78 minutter» er 4. oktober.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.