Oppfordrer politikere til handling for flyktninger

Radio Metro25. januar 20192min0
Lørdag aksjoneres det over store deler av landet, også her på Sørlandet i Mandal og Kristiansand, mot flyktningekrisen. For selv om det er lenge siden flyktningstrømmen fra Syria til Europa var aktuelt i nyhetsbildet, er det fortsatt mange som flykter hver eneste dag. Det ønsker aksjonistene å få politikerne til å forstå. – Når vi […]

Lørdag aksjoneres det over store deler av landet, også her på Sørlandet i Mandal og Kristiansand, mot flyktningekrisen. For selv om det er lenge siden flyktningstrømmen fra Syria til Europa var aktuelt i nyhetsbildet, er det fortsatt mange som flykter hver eneste dag. Det ønsker aksjonistene å få politikerne til å forstå.

– Når vi ser bilder og hører historier fra folk som kommer hjem fra flyktningeleirene om de horrible forholdene folk lever under, så må vi gjøre noe. Og nå har vi hørt om det så lenge, så nå synes vi det er på tide å vise politikerne at nå må det skje noe, sier Vips Værn til Metro Sør.

Hun er en av initiativtakerne bak aksjonen som skjer i Mandal lørdag ettermiddag. Det skjer også en tilsvarende aksjon i Kristiansand og begge er inspirert av et initativ fra Bergen. En av appellantene på Torvet i Mandal, er Ziad Al-Taha, som selv fikk oppleve det å flykte fra Syria til Norge på kroppen.

– Jeg kom i 2015 og da jeg kom var det annerledes. Da var alle grensene åpne og da var det på en måte lettere for meg å reise i forhold til det som skjer nå der alle grensene er stengt, forteller Al-Taha.

Da han flyktet i 2015 gikk turen først over Middelhavet til Hellas, før turen gikk gjennom nesten alle land i Europa og hans endelige mål, som var Norge.

Hør mer her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.