Ønsker færre MSforståelser

Radio Metro23. mai 20193min0
Jørgen Kristiansen og Caronline Lauritzen - Fagermo

I anledning verdens MS-dag den 30. mai, besøkte bussen kalt #MSforstått kafé Kristiansand onsdag. Formålet med besøket var for å bryte ned myter og spre budskapet om at multippel sklerose er en sykdom få egentlig kjenner til.

Det er godt over 12.000 nordmenn som er rammet av sykdommen og hvert år øker det antallet med 500. En nylig undersøkelse YouGov gjorde på oppdrag av MS-forbundet og legemiddelfirmaet Roche viste at ni av ti nordmenn har liten eller ingen kjennskap til hva sykdommen er. Og at åtte av ti tror MS er en muskelsykdom.

– Det er fordi folk flest tror at MS står for muskelsvinn. Men det går egentlig for flere knuter og det er snakk om knuter i sentralnervesystemet, forteller Lillian Iversen. Hun har selv levd med sykdommen i over 26 år og understreker at det er omtrent like mange varianter MS, som det er MS-rammede. Både de med veldig synlige plager og de med mer usynlige.

Da vi i Radio Metro besøkte MS-bussen på Torvet i Kristiansand, fikk vi være med inn da varaordfører Jørgen Kristiansand (KrF) fikk en omvisning av Caroline Lauritzen fra Roche på hva en kunne oppleve inne i selve bussen, som egentlig kommer fra Irland.

Det var heller ikke første gangen varaordføreren deltok på et arrangement i regi av MS-forbundet. I anledning den lokale foreningens 50 års jubileum, så holdt han åpningstalen til jubileumsarrangementet. Og Jørgen Kristiansen er positiv til tiltaket og har håp om at misforståelsene rundt MS vil bli færre og færre.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.