Olivia Coleman spiller uanstrengt Dronning Elizabeth II

Linda Holzerland22. november 20194min0
The Crown Sesong 3

Silicon Valley, HBO Nordic

IMDB/ HBO

Serien som har turnert smart, velspilt og skarp satire med en noenlunde troverdig skildring av livet i USAs teknologibransje i fem sesonger går mot slutten.

Det ser ut til at komiserien vil runde av med en av sine beste sesonger. En suite av historier som kan minner oss om hvordan tech-bransjen har gått fra samfunnets gullkalv til en skremmende størrelse, som ethvert oppegående menneske forholder seg til med en blanding av skepsis, fascinasjon og renskåret frykt.

Ikke minst minner den om dette i åpningsscenen, hvor vi møter den sosialt utilpasse Richard (Thomas Middleditch) i en setting som krever mer enn et snev av sosial tilpasning: En senatshøring, med storskala datainnsamling som tema.

Selskapet han gründet i starten av serien er nemlig, etter mye om og men og opp og ned, et stort selskap med hundrevis av ansatte og en portfolio av produkter ingen egentlig har helt kontroll på.

Hvor det ender til slutt aner vi ikke, men vi føler oss sikre på at det blir mer enn et par gode latterkuler underveis.

The Crown, Netflix

VG/ Netflix

Strømmetjenesten som ikke er kjent for å sitte og ruge på pengene sine, har angivelig aldri puttet mer gryn i en produksjon enn i serien om Dronning Elizabeth den andres liv. Så om ikke annet får du valuta for abonnementsprisen ved å la øynene hvile på de forseggjorte tablåene som omslutter hver eneste scene.

Det er heldigvis flere grunner til å se «The Crown». Det er en solid leksjon i nyere historie. Og det er forlokkende å komme tett på en så lukket institusjon som det britiske monarkiet, om det er aldri så mye i fiksjon-form.

I sesong tre er vi kommet til 1964, og dronningen må hanskes med en sosialdemokrat i Downing Street (det går greit), en ektemann i midtlivskrise (ikke fullt så enkelt) og en forelsket sønn – Charles – som søker å gå sine egne veier her i livet, til alt å dømme sammen med kvinnen han elsker (nei, hun heter ikke Diana).

Store deler av skuespillerensembelet er byttet ut siden sist, slik at det føles litt som en helt ny serie. Men Olivia Coleman sklir uanstrengt inn i hovedrollen, som forventet, skuespilleren har spilt opptil flere av Elizabeths forgjengere tidligere. Også Helena Bonham-Carter er en veritabel fryd som prinsesse Margaret. Stående applaus for «The Crown», igjen!

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.