Ny norsk serie: – Dette er historisk

Hver uke får Radio Metro besøk av Pål Nordseth fra Filter Film & TV, for ferske streamingtips. Denne uken handler det om en innenlands storsatsing!

Beforeigners, HBO
Beforeigners bringer mennesker fra fortiden inn i vår moderne hverdag.

– Ikke la den engelske tittelen lure deg, dette er en norsk serie. Den første fra HBO, og i så måte historisk. Heldigvis også vellykket, skal vi dømme etter de to første episodene.

– Premisset for serien er et godt, gammelt tankeeksperiment. Hvordan ville mennesker fra tidligere tidsaldre reagert på et moderne samfunn? Serien åpner med både steinaldermennesker, vikinger og 1800-tallsfolk som plutselig dukker opp i dagens Oslo. Manuset jobber hardt for å behandle dette magiske utgangspunktet på en seriøs måte. De nyankomne gamlingene må jo integreres på et vis.

– Det er riktig artig å følge med på, og i tillegg får vi både en krim og en dose samfunnssatire. Satiren velger seg tidvis noen veldig enkle målskiver, men åpner andre ganger latterdøra på vidt gap.

– Nicolai Cleve Broch og finske Krista Kosonen er et godt hovedrollepar, og alt fra regi til rekvisitter er med på å gjøre dette til et originalt univers vi gjerne oppholder oss mer i. Nye episoder kommer hver onsdag framover!

Se serien her


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.