Ny norsk serie: – Dette er historisk
Beforeigners er HBOs første storsatsing på norsk

Linda Holzerland23. august 20192min0
beforeginers 1

Hver uke får Radio Metro besøk av Pål Nordseth fra Filter Film & TV, for ferske streamingtips. Denne uken handler det om en innenlands storsatsing!

Beforeigners, HBO
Beforeigners bringer mennesker fra fortiden inn i vår moderne hverdag.

– Ikke la den engelske tittelen lure deg, dette er en norsk serie. Den første fra HBO, og i så måte historisk. Heldigvis også vellykket, skal vi dømme etter de to første episodene.

– Premisset for serien er et godt, gammelt tankeeksperiment. Hvordan ville mennesker fra tidligere tidsaldre reagert på et moderne samfunn? Serien åpner med både steinaldermennesker, vikinger og 1800-tallsfolk som plutselig dukker opp i dagens Oslo. Manuset jobber hardt for å behandle dette magiske utgangspunktet på en seriøs måte. De nyankomne gamlingene må jo integreres på et vis.

– Det er riktig artig å følge med på, og i tillegg får vi både en krim og en dose samfunnssatire. Satiren velger seg tidvis noen veldig enkle målskiver, men åpner andre ganger latterdøra på vidt gap.

– Nicolai Cleve Broch og finske Krista Kosonen er et godt hovedrollepar, og alt fra regi til rekvisitter er med på å gjøre dette til et originalt univers vi gjerne oppholder oss mer i. Nye episoder kommer hver onsdag framover!

Se serien her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.