Norsk skuespiller i kritikerrost serie
Thea Sofie Loch Ness - Foto: Kristoffer Myhre//Anti

Linda Holzerland6. september 20194min0
thea sofie loch ness presse

Tid å slå i hel, eller bare veldig klar for å ‘binge’ en ny serie? Pål Nordseth fra Filter Film & TV er klar med ukens streamingtips.

Det Siste Kongeriket (The Last Kingdom), NRK

– Den er brutal som fy, underholdende som få, og den har en tendens til å få tak i noen av de beste, norske skuespillerne til sentrale roller. Nå også Thea Sofie Loch Næss (Natt til 17, Hjerteslag) i en fantastisk rolle som den psykotiske skjønnheten Skade.

– Siden NRK har de norske rettighetene til The Last Kingdom har seriens koprodusent Netflix, som kjørte verdenspremiere på sesong 3 i fjor høst, vært nødt til å sperre den for norske abonnenter. Det er derfor på høy tid at NRK nå har begynt å sende serien!

– Er du nykommer til serien går det an å starte her, men du kan også gå på Netflix og se de to første sesongene der. Vel verdt det for alle som lar seg fenge av historisk drama fra det 9. århundre. Her er det alt fra såpeopera-aktige intriger til gruoppvekkende henrettelsesscener.

Se sesong 3 her, og de øvrige 2 sesongene her

The Righteous Gemstones, HBO

– Har du sett Vice Principals eller Eastbound & Down vet du hvilken komisk kapasitet Danny McBride utgjør. Her er skuespilleren og manusforfatterens nyeste serie: En satirisk take på livet som styrtrik, amerikansk tv-evangelist.

– Det er John Goodman som får briljere som patriarken Eli; en mann med en grådighet som får Onkel Skrue til å fremstå som Ghandi. Med mafialiknende metoder har han bygget opp en gedigen menighet å melke penger fra.

– McBride spiller sønnen Jesse, som venter på å arve pappas posisjon som yppersteprest på tross av en alt annet enn from og nøktern livsstil. To andre søsken har sine egne hemmeligheter og drømmer, men blir rekruttert til jobben med å hvitvaske storebrors mørke fortid. 

– Fornøyelig familieforviklinger følger! Vi savner kanskje noe av det frådende, avskyelige blikket på seriens privilegerte, smålige hovedpersoner. Men når selveste Walter Goggins dukker opp i en birolle er alt tilgitt.

Se serien her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.