Norsk film om Sonja Henie – Se trailer her
Ine Marie Wilmann i rollen som Sonia Henie

Linda Holzerland24. oktober 20183min0
sonja henie 2

Olympisk mester, Hollywood-stjerne, forretningskvinne og ikon. Den 25. desember er det premiere på Sonja – spillefilmen om tidenes største kunstløper, Sonja Henie.

– Sonja er blitt et tett og personlig drama der vi i hovedsak følger Sonjas liv i Los Angeles hvor hun arrangerer skøyteshow og blir en av verdens mest populære filmstjerner, til hun mister nesten alt. Filmen skildrer skandalene og suksessene både på og utenfor isen, forteller produsent Synnøve Hørsdal i Maipo Film.

En ekte Hollywood-stjerne

I 1937 tar Sonja Henie med seg hele familien og flytter til Hollywood. Hun har allerede vunnet elleve VM- og tre OL-gull i kunstløp, men vil ha mer. Sonja har forstått at det er filmstjernene som er de mest glamorøse, og har hele verdens øyne rettet mot seg.

Med samme selvtillit og pågangsmot som på isen beseirer Sonja filmindustrien. Hennes første film, One In A Million, blir den mest sette i verden det året. Hun havner på coveret av Time Magazine, og blir en av de best betalte skuespillerne i Hollywood. Nye filmer, halsbrekkende koreografier, spektakulære skøyteshow, endeløse fester, alltid omringet av kjærester, beundrere, venner og familie. Men etter tretten filmer og to ulykkelige ekteskap begynner både publikum og hennes nærmeste å forlate henne. Og Sonja tåler ikke å være alene.

sonja henie
Sonja Henie, her med Richard Greene i filmen ‘My Lucky Star’ (1938)

Ine Willmann spiller Sonja Henie. Hun gikk ut av Teaterhøgskolen våren 2011 og høsten 2011 debuterte som skuespiller ved Teatret Vårt i Molde som Elis i stykket Blindpassasjer. Etter dette var hun med på Riksteatrets turné med Anna Karenina våren 2012, i rollen som Kitty og i Riksteatrets forestilling Fruen fra havet i rollen som Hilde. Høsten 2013 spilte Ine Marie Wilmann rollen som Anne Frank i oppsetningen Anne Franks dagbok på Den Nationale Scene i Bergen. Hun vant Amanda for «Beste kvinnelige skuespiller» i 2015 for sin rolle i spillefilmen De nærmeste og Gullruten 2016 i klassen beste kvinnelige skuespiller for Det tredje øyet.

Tekst & Bilde: Nordisk Film/Maipo Film

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.