Nittiåring går fortsatt motstrøms

Helt siden 1929 har det blitt produsert kjøkken på Strai like utenfor Kristiansand og til tross for svingende markeder understreker fjerdegenerasjons administrerende direktør Jan Frode Tobiassen at de har ingen planer om å flytte på seg.

– For oss har produksjon i Norge og på Strai vært utrolig viktig. Som en familiebedrift hvor du er såpass tett på medarbeiderne, påvirker i veldig stor grad. Så ser vi på det som en viktig samfunnsoppgave å ta vare på norske håndverkstradisjoner og håndverkere i Norge, forteller Tobiassen til Radio Metro Sørlandet.

I 1929 var arealet 16 kvadratmeter, nå er de betydelig større etter å ha bygget stein på stein og etablerte i 2009 et butikkutsalg på 1550 kvadratmeter i Sørlandsparken.

– Jeg tror virkelig Strai Kjøkken har livets rett fremover, men vi må være litt bedre og ikke lene oss tilbake, være på. Vi er en solid, vital nittiåring som vil mer og ønsker å vokse inn i fremtiden, sier direktøren som overtok stafettpinnen etter sin far Reidar Tobiassen i 2015.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.