Nå kan du streame denne klassikeren

Klar for helg? Pål Nordseth fra Filter Film & TV er på plass for å krydre din tv-hverdag med streamingtips fra øverste hylle.

My Friend Dahmer, Netflix
my friend dahmer
‘My Friend Dahmer’ følger ungdomslivet til den beryktede seriemorderen

– Mellom 1978 og 1991 tok Milwaukee-mannen Jeffrey Dahmer livet av 17 tilfeldige menn; voldtok, parterte og spiste deler av dem. Da han ble pågrepet skjedde det uten forsøk på å rømme eller gjøre motstand, mens han var i ferd med å forsegle skjebnen til nummer 18.

– Nyheten om hans pågripelse og karriere som seriemorder sjokkerte hele USA, men knapt noen mer enn tegneserieskaper John Backderf. Han hadde nemlig vært en av Dahmers få, og ikke spesielt gode, venner fra skolen, forklarer Nordseth.

– Historien om drapsmannens tenåringsår, fylt av familieproblemer, mobbing, misforståtte sosiale relasjoner og et forstyrrende oppheng i døde dyr – ble en prisbelønt grafisk roman. Dette er filmatiseringa av den romanen.

– Den stopper før drapene begynner, så du er skånet for grusomme voldsscener. Men det er en sterk og tragisk, men nyansert og tankevekkende historie om ungdom, vennskap, seksuell frustrasjon og et ødelagt sinn.

Se filmen her

Hotell i Særklasse, TV2 Sumo
Klar for et gjensyn med denne gjengen?

– Næmmen, se hva som plutselig dukket opp her! Hele førstesesongen av eviggrønn forviklingskomedie på et landlig, britisk hotell, trolig det beste John Cleese har gjort utenfor Monty Python, forklarer Nordseth entusiastisk.

– For mange er vel dette en anledning til et nostalgisk gjensyn med en god, gammel favoritt, for andre vil det kanskje være noe i nærheten av en arkeologisk utgraving med tanke på å forstå en  mystisk tid vi kjenner som syttitallet.

– Men gudbedre, den står seg som komedie helt fra episode en. Vår hardt prøvede hotellsjef må turnere språkvanskene til pikkoloen Manuel, den overbærende tonen fra kona Polly og en desperat innsats for å behage en aristokratisk gjest. En innsats som skal vise seg å være helt overflødig.

– Også episode 2 er blant de beste i hele serien, med en av de mest episke nedsmeltingene Cleese har levert foran et filmkamera. Dette kan du le av flere ganger.

Se serien her

 


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.