– Slår alle rekorder
Foto: NRK

Christian Gilsvik20. januar 20213min0
fc329288-e870-4b2e-93e9-51cbb5aec3ba

Disse barna er historisk. I desember 2019 gjorde «Minibarna» sitt inntog på norske TV-skjermer. Nå er de sjarmerende ettåringene for en suksess å regne, for seertallene har for lengst passert millionen.

Ifølge Henrik Skatvedt i NRKs analyseavdeling har «Minibarna» nå skrevet historie.

– Det er helt fantastiske tall. Den mest sette episoden nærmer seg 1,5 millioner seere og snittet per episode er på 1 226 000 seere. Det er de høyeste strømmetallene vi har sett på ett år til nå i NRK Supers historie, sier han og utdyper:

– Tallene stiger fortsatt til tross for at «Minibarna» har vært tilgjengelig i et drøyt år. Seerne får tydeligvis ikke nok av programmet, forklarer Skatvedt.

Foto: NRK
Nye episoder

22.januar kommer de resterende episodene fra sessong 2.
– Det er grunn til å tro at sesong 2 er etterlengtet også for småbarnsforeldrene. Med så høye seertall er det nok noen foreldre som har sett episodene fra sesong 1 vel mange ganger og gleder seg til ferskt materiale, sier Prosjektleder i NRK Super, Maria Grande.

Foto: NRK
Et trygt tilbud for de små

Da NRK på tampen av fjoråret lanserte et spesialtilpasset tilbud for ettåringer, var det ganske åpent hvilken mottakelse programmet ville få.

– Små barns skjermbruk bør være begrenset, men det er en realitet at mange norske ettåringer ser på TV. Derfor mener vi at det er vårt ansvar som allmennkringkaster å tilby et kvalitetssikret innhold av høy kvalitet som er spesialtilpasset disse barna. «Minibarna» er en serie småbarnsforeldre kan føle det er trygt å se sammen med barna sine, sier redaksjonssjef i NRK Super, Cathrine Irgens Nilsen.

 

Foto: NRK

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.