– Midt i noe triste greier kan man fortsatt bli glad
Else Kåss Furuseth i Else om: Selvmord.

Linda Holzerland11. september 20183min0
Else Kåss Furuseth i Else om: Selvmord.

10. september er verdens dag for selvmordsforebygging, og i den anledning har komiker Else Kåss Furuseth laget serien Else: Om Selvmord. Serien skal utforske selvmord som tema, og vise alle sider av saken. Furuseth har selv opplevd selvmord på nært hold. Både hennes mor og bror tok sitt eget liv.

Mister flere nordmenn til selvmord enn i trafikken

Jeg vil snakke med etterlatte og med overlevende – kanskje de har det bedre nå, forklarer komikeren. I serien snakker hun også med flere fagfolk om hva kan man gjøre, og hvordan kan vi snakke om følelser. I Norge mister vi flere til selvmord, enn i trafikkulykker.

Komiker om alvorlig tema
Else Om Selvmord
Else Kåss Furuseth sammen med Lise, som du kan se i episode 2 – Bilde//TVNorge

– Det er ikke sånn at folk som har hatt det vanskelig mister humoren sin, begynner Furuseth når hun blir spurt hvordan en komiker skal utforske et sånt tema. – Det som er deilig er at det henger sammen, midt i noe triste greier kan man fortsatt bli glad.

– Dette er ikke en eksamenstil, jeg er ikke en gravende bikkjejournalist, sier komikeren og smiler. – Jeg er hjemme hos folk og prater. Det blir både humor og alvorlig. Som Ronan Keating sier, life is a rollarcoaster, you just got to ride it! Jeg vil at de som ser på skal sitte igjen med vissheten at det ikke er farlig å spørre folk hvordan de har det. Du skaper ikke dårlig stemning ved å stille det spørsmålet. Bank i bordet, så blir det bedre av å snakke om det.

Du kan se serien her

 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.