I dag skal vi lage en klassiker! Lasagne er egentlig ganske enkel å lage, så her trenger man ikke å gå for den frosne varianten. Oppskriften er beregnet for 2 personer.

INGREDIENSER

  • 1 pk kjøttdeig
  • 1 hakket løk
  • 1 finhakket hvitløkfedd
  • 1 ts oregano
  • 1 boks hakkede tomater
  • Salt og pepper
  • 250 g lasagneplater
  • 40 g revet parmesan
  • 1 ss smør
  • 1 ss mel
  • 3 dl melk
  • 1/2 ts muskat

 

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 200° C. Lag kjøttsaus: Stek kjøttdeig i en panne med litt olje med løk, hvitløk og oregano. Ha i tomater. Krydre med salt og pepper. Småkok i 10 min. Lag hvit saus: Smelt smør i en kjele på middels varme, tilsett så mel og rør godt til en jevn masse. Hell gradvis i melken under omrøring. Kok opp og la sausen tykne. Skru ned varmen og kok i ca. 5 min. Krydre med muskat, salt og pepper. Fordel kjøttsaus, lasagneplater og hvit saus lagvis i en liten ildfast form. Ha parmesan på toppen. Stek i ca. 35 min. Server gjerne grønn salat til.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.