Hva med en litt ny vri på tacofredagen? Meksikansk gryte fungerer nemlig minst like bra! Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 30 min. å lage.
INGREDIENSER
1 pakke strimlet svinekjøtt
– ½ paprika
– ½ løk
– 1 fedd hvitløk
– ½ chili uten frø
– ½ boks kidneybønner
– 1 boks hakkede tomater
– 2 dl kjøttkraft/buljong
– 1 dl basmatiris
Hjemmelaget tacokrydder (ev. ferdigpose)
– 1 ts chilipulver
– ½ ts cayennepepper
– 1 ts spisskummen
– ½ ts hvitløkspulver
– ½ ts paprikapulver
– 1 ts salt
– ½ ts pepper
SLIK GJØR DU
Skjær paprika i biter. Hakk løk, hvitløk og chili. Brun svinefilet i olje i en gryte. Ha i løk, hvitløk, chili og paprika og stek videre i ca. 2 min. Tilsett ris og fres til risen er blank, ca. 2 minutter. Ha i krydder, hakkede tomater og kjøttkraft/buljong. Kok opp og la gryten småkoke i ca. 20 minutter. Skyll av bønnene i en sil og la de koke de siste 5 minuttene. Server gjerne med avokado i skiver og tortillachips.
Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.