Syv år etter Geitmyra Matkultursenter åpnet i Oslo, åpnet det i høst opp et matkultursenter på Odderøya i Kristiansand. Visjonen til kultursenteret er å bidra til at så mange barn og unge som mulig skal bli glad i mat som gjør dem godt.
– Her skal vi være ekstra opptatt av sjømat og Sørlandets matkultur, forteller Helene Isaksen, avdelingsleder i Geitmyra Kristiansand matkultursenter til Radio Metro.
Odderøya i Kristiansand er den tredje plassen det er et fysisk matkultursenter i Norge og Isaksen kan fortelle at Cultiva var en bidragsyter til at det ble nettopp Kristiansand.
– Det var Cultiva som var initativtaker til dette og som tok kontakt med Geitmyra for noen år siden og lurte på om de ikke kunne komme til Kristiansand og etablere seg her. Da ble det gjennomført et forprosjekt for å kartlegge om dette var noe Kristiansand ville ha, og konklusjonen var positiv.
Hør mer her.