Mange unge er ensomme

Radio Metro17. august 20192min0
Asle-Bjorvatn---Glenno

Til tross for at utenforskap og ensomhet fikk stor oppmerksomhet i fjor høst i anledning TV-aksjonen, kan flere undersøkelser og Kirkens SOS i Agder fortelle at det er fortsatt mange som sliter.

– Det kan gjelde meg, det kan gjelde deg og det kan gjelde meg i perioder. Det er ikke nødvendigvis alltid «de andre» dette handler om, dette handler om vår nære omgangskrets og hva vi kan gjøre for å møte og imøtegå den utenforskapen og den ensomhetsfølelsen som mange faktisk har, sier leder av Kirkens SOS Agder, Asle Bjorvatn, til Radio Metro.

For det er kanskje mange i vennelisten på Facebook, men man har kanskje ikke den éne kameraten eller nære relasjonen som spør de riktige spørsmålene.

– Og det at jeg faktisk tør å fortelle deg det. Det handler om trygghet og mot til å kunne snakke om de vanskelige tingene, og det er ikke så hipt og kult å alltid være den som kommer slengende med å si at «vet du hva, jeg er faktisk ensom. Jeg føler meg litt utenfor, selv om vi har tusen venner på Facebook». Ungdom blir jo voksen forhåpentligvis da og vi bærer jo dette med oss inn i voksenlivet, sier Bjorvatn.

Han oppfordrer folk til å slutte med å oppdatere profilen sin på sosiale medier og heller ta litt ansvar for å ta den samtalen med sin nærmeste og fortelle hvordan det egentlig står til eller be vedkommende om å si hvordan det egentlig går.

Hør mer her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.