Man går ikke ned i vekt av å trene

Radio Metro31. januar 20192min0
Det er kostholdet du må jobbe med for å klare å gå ned i vekt. Overlege ved Enhet for fysikalsk medisin og forebygging I Statens Barnehus Kristiansand, Unni Mette Stamnes Köpp støtter uttalelser den siste tiden som sier at man ikke må trene for å gå ned i vekt. Eksperter er ikke i tvil. Man […]

Det er kostholdet du må jobbe med for å klare å gå ned i vekt. Overlege ved Enhet for fysikalsk medisin og forebygging I Statens Barnehus Kristiansand, Unni Mette Stamnes Köpp støtter uttalelser den siste tiden som sier at man ikke må trene for å gå ned i vekt.

Eksperter er ikke i tvil. Man må ikke trene for å gå ned i vekt. Å tro at man går ned i vekt av å trene, det er en myte mange eksperter nå ønsker å avlive. Forskningen viser at det er inntaket av mat som er avgjørende for om man blir kvitt fedme eller ikke. Rønnaug Ødegård som er overlege ved St. Olavs Hospital i Trondheim mener det er uetisk av leger og myndigheter å si at trening hjelper deg å gå ned i vekt. Unni Mette Stamnes Köpp er overlege ved Sørlandet Sykehus og jobber mye med barn og overvekt, og Köpp er enig i uttalelsene til Ødegård, men understreker også at dette ikke betyr at man skal slutte å trene. Köpp synes det er viktig å fokusere på den store helsegevinsten som trening faktisk gir.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.