Lise Klaveness tildelt Fritt Ords Honnør

På torsdag ble fotballpresident Lise Klaveness tildelt Fritt Ords Honnør. Det fikk hun for sin modige tale om menneskerettighetsbrudd og diskriminering, på kongressen til det internasjonale fotballforbundet FIFA-kongressen i Qatar.

– Denne prisen innebærer også et ønske om at Norges Fotballforbund opprettholder sitt engasjement og bygger alliansene som vil trenges for å sikre at FIFA virkelig endrer seg, sier styremedlem i Fritt Ord, Frank Rossavik, i en pressemelding.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Prisen som er på 100 000 kroner, har Klaveness valgt å donere til flyktningeorganisajonen NOAS.

– Fotball-Norge har tradisjonelt stått i fremste rekke for å tilby nyankomne flyktningbarn- og ungdom deltakelse i lokale fotballklubber, sa Lise Klaveness i sin tale under mottakelsen av. Å få lov til å være en del av en slik bevegelse er jeg stolt av. Nå må vi på jobb igjen, og vi må alle løpe, være modige, komme ut av pasningsskyggen selv om vi har en solid keeper bakerst. Vi må tilby fotballens viktigste gave. Et språk som ikke krever skoletimer, tilhørighet og pauser fra det som selv ikke ord helt kan fange. Ikke bare til lagvenninner og lagkamerater fra Ukraina, men også de fra Syria, Afghanistan, Somalia og alle andre land.

Om Fritt Ords Honnør:

Fritt Ords Honnør deles ut av Stiftelsen Fritt Ords styre for verdifullt virke i det frie ords tjeneste, gjerne i tilknytning til en aktuell sak. Utdelingen til Lise Klaveness fant sted 21. april kl. 10.30 i Fritt Ords lokaler i Oslo.

 

Kilde: NTB


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.