Larry David som en elskbar misantropisk og sutrete hovedfigur

Linda Holzerland31. januar 20203min0
curb your enthusiasm hbo

Curb Your Enthusiasm, HBO Nordic

Foto: HBO

I år er det tjue år siden serien basert på Larry Davids mer eller mindre selvbiografiske, gretne gubbe-karakter først dukket opp! Feel old yet?

Tror ikke engang Larry David selv hadde trodd at serien skulle komme med ny sesong, to tiår etter starten og med veletablert klassikerstatus i den etterhvert så innflytelsesrike cringe comedy-sjangeren. Selv om den hadde en lang pause fra 2011 til 2017.

Etter å ha sett de to første episodene av den nye sesongen er jeg imponert over hvor godt serien holder seg.

Det er helt utrolig egentlig, at det går an å få folk til å elske en misantropisk og sutrete hovedfigur som til alt overmål er rik, suksessfull og lever i et fett hus i Los Angeles.

Men «Curb Your Enthusiasm» er både modig og på merket når den harselerer med identitetspolitikk og kjønnsdiskriminering, og den er ikke langt unna like hylende morsom som den var i glansdagene.

Se serien her.

Mandy, Netflix

Foto: Guillaume Van Laethem/ IMDB

Du Nicholas Cage, du Nicholas Cage. En gang var du kunstfilmskuespiller med upåklagelig coolness. Så ble du den kommersielle actionfilmhelten som nesten egenhendig gjorde det til en dyd å elske enkel popcornvold.

Og så ble du… en vits på internett.

Men popkulturen er syklisk, og nå snakker filmsynsere om deg som en misforstått eksperimentell skuespiller– som mannen som skal rive ned den gamle læren om at godt skuespill er «naturalistisk» og erstatte det med en ny skole av absurd overdrevet ansiktsuttrykksporno.

Det er om ikke annet en spennende tanke. Og den har vel aldri fått mer næring enn den komplette galskapen som er skrekkfilmen «Mandy», der Cage får gå fra sorgrammet etterlatt til rasende, vodkafull og blodstenket hevner. Og der hvert sekund av metamorfosen er en gif-fil verdig.

Filmen har vært beskrevet som en death metal-musikkvideo i langformat, og det er vel godt som noe. Du har hvertfall aldri sett noe som likner.

Se filmen her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.