Lar ikke elever få fri til messebesøk

Radio Metro15. januar 20193min0
Godt over 7.500 elever møtte opp på utdanningsmessen i Gimlehallen mandag og tirsdag denne uken. Men i år som i fjor, og tidligere år, var det elever ved flere skoler som ikke fikk fri fra undervisningen til å delta på messen. Blant skolene som ikke gir fri, er Vågsbygd videregående skole. – Utdanningsmessen er en […]

Godt over 7.500 elever møtte opp på utdanningsmessen i Gimlehallen mandag og tirsdag denne uken. Men i år som i fjor, og tidligere år, var det elever ved flere skoler som ikke fikk fri fra undervisningen til å delta på messen. Blant skolene som ikke gir fri, er Vågsbygd videregående skole.

– Utdanningsmessen er en av ganske mange forskjellige aktiviteter som går på å se hvilke muligheter en kan ta etter både ungdomsskolen og videregående skole. Og vi på vår skole har valgt å ikke prioritere utdanningsmessen, fordi vi gjør så mange andre aktiviteter med elevene våre, sier rektor Odd Ivar Hjetland til Metro Sør.

Han gir åpningstiden til messen mesteparten av skylden for at denne blir nedprioritert i forhold til studiedager der skolen gjester UiA senere i vårsemesteret.

Messen i Kristiansand hadde åpent mellom 09 og 14 mandag og tirsdag og styreleder i Tautdanning, Eivind Alstad, er klar på at de har hatt åpent på kveldstid tidligere, men at de slet med oppmøtet.

Sondre Haakonseth fra Elevorganisasjonen i Vest-Agder, går selv VG1 på Vågsbygd videregående skole. Han støtter Alstad i kritikken mot skoler som ikke gir elever fritak.

Sondre Haakonseth, Elevorganisasjonen i Vest-Agder (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Vi i Elevorganisasjonen synes selvfølgelig det er veldig dumt fordi organisasjonen er veldig fornøyd med utdanningsmessen og synes det er viktig at spesielt elever fra VG1 og VG2 får komme hit slik at de får god nok betenkningstid og nok informasjon slik at de kan ta et godt valg, sier Haakonseth.

Han mener også studiedagen på UiA kommer for sent og tett opp mot søknadsfristen som er 15. april.

– Hva skal til for at Vågsbygd videregående skole vil la et messebesøk bli en del av undervisningen?
– Det handler om prioriteringer og vi er klar på at den prioriteringen ønsker vi ikke å ta, forteller rektor Hjetland.

Hør mer her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.