I dag skal vi nyte den siste varme dagen før det kommer regn i morgen. Hent fram grillen en siste gang denne uka og kos deg med laks og salat i sola. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 20 min. å lage.
INGREDIENSER
- 1–2 pakker laksefilet
- Salt og pepper
- Sitron
Sommersalat:
– 3 skiver bacon
– 1 pakke salat
– ¼ rødløk i tynne skiver
– Ca. 200 g ferske jordbær i båter (evt. vannmelon)
– ¼ agurk i skiver
– 2 stk reddiker i skiver
– Ca. 50 g hasselnøtter, grovhakket
– 2 ss fetaost
– 1 ss olivenolje
– Noen dråper tabascosaus
– Salt og pepper
– Saften av ½ sitron
SLIK GJØR DU
Tenn grillen. Stek bacon i en stekepanne og la det ligge på litt kjøkkenpapir mens du lager salaten. Bland sammen olivenolje, tabasco, salt, pepper og sitron i en skål. Ha ingrediensene til salaten, bortsett fra nøttene, i en bolle. Vend inn dressingen. Grovhakk bacon og dryss det over salaten sammen med nøttene. Skjær fisken i store terninger. Tre dem på spyd og krydre med litt salt og pepper. Klem sitronsaft over laksespydene. Grilles 3–4 minutter på hver side til laksen er gjennomstekt.
Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.