Laks og potet er en ekte klassiker. Med litt avokado og soltørket tomat kan retten få en ny og egen vri. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 25 min. å lage.
INGREDIENSER
- 1 pakke laks
- 2–3 ss strøkavring
- ½ fedd hvitløk
- 1 ts frisk estragon
- 1 ts frisk timian
- 1 ts frisk persille
- 1 ss smeltet smør
- Salt
- 4–6 små poteter
- 1 liten avokado
- 1 ss frisk dill
- Skall fra ½ sitron
- Saften fra ½ sitron
- 75 g soltørkede tomater
- 2 ss olivenolje
- Salt og pepper
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200 grader. Ha potetene i en gryte med lettsaltet vann og kok til de er møre, ca. 15 minutter. Dryss salt over laksen på begge sider. Smør en ildfast form med olje og legg i laksen. Smelt smøret. Press/finhakk hvitløk, finhakk de friske urtene og bland urter og hvitløk sammen med smør og strøkavring. Fordel blandingen på toppen av laksestykkene og stek de i ovnen i ca. 12 minutter. Finhakk dill, rasp sitronskallet og bland sammen med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Skjær soltørkede tomater i tynne strimler og avokado i terninger. Når potetene er ferdigkokte deler du de i to og vender de inn sammen med soltørkede tomater og avokado i sitronblandingen.
Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.