Laks med urter og sitronpoteter

Radio Metro16. juli 20202min0
laks og potet

Laks og potet er en ekte klassiker. Med litt avokado og soltørket tomat kan retten få en ny og egen vri. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 25 min. å lage.

INGREDIENSER

  • 1 pakke laks
  • 2–3 ss strøkavring
  • ½ fedd hvitløk
  • 1 ts frisk estragon
  • 1 ts frisk timian
  • 1 ts frisk persille
  • 1 ss smeltet smør
  • Salt
  • 4–6 små poteter
  • 1 liten avokado
  • 1 ss frisk dill
  • Skall fra ½ sitron
  • Saften fra ½ sitron
  • 75 g soltørkede tomater
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper

SLIK GJØR DU

Sett ovnen på 200 grader. Ha potetene i en gryte med lettsaltet vann og kok til de er møre, ca. 15 minutter. Dryss salt over laksen på begge sider. Smør en ildfast form med olje og legg i laksen. Smelt smøret. Press/finhakk hvitløk, finhakk de friske urtene og bland urter og hvitløk sammen med smør og strøkavring. Fordel blandingen på toppen av laksestykkene og stek de i ovnen i ca. 12 minutter. Finhakk dill, rasp sitronskallet og bland sammen med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Skjær soltørkede tomater i tynne strimler og avokado i terninger. Når potetene er ferdigkokte deler du de i to og vender de inn sammen med soltørkede tomater og avokado i sitronblandingen.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.