Lagde låt for å sette fokus på ungdoms rettigheter

– Det var ikke før jeg fikk et fritidstilbud at jeg skjønte at dette er det jeg vil drive med for alltid, sier Lauren (17) som er en av bidragsyterne på låten Kan Du Se Meg. Låten er en del av en kampanje for å sette fokus på Fritidserklæringen, spesielt for ungdom og ungdomsarbeidere her i Norge.

– Fritidserklæringen er et dokument som er skrevet under av staten, kommunene og organisasjonslivet, forklarer Ida Schmidt, informasjonskonsulent i Ungdom og Fritid. – Den sier at alle barn og unge skal få delta i fritidsaktiviteter. Det bygger på FNs barnekonvensjon artikkel 31, som sier at alle barn og unge har rett til lek, hvile og fritid, og til å delta i kunst- og kulturliv.

– Hæ, skal vi lage låt om fritidserklæringen?

– Ida hadde veldig lyst til å få ut dette budskapet på en morsom måte, forteller sangeren Lauren. – Hæ, skal vi lage låt om fritidserklæringen, tenkte jeg først. Men så dro vi på workshop med barn og unge fra hele landet. Da hørte vi hva deres meninger var, og plutselig hadde vi noe vi kunne bruke til å skrive låten.

For Lauren selv har fritidstilbud spilt en stor rolle i hennes liv. – Jeg har alltid drevet med musikk, men det var ikke før jeg fant ut om fritidstilbudet Hip Hop 101 at jeg faktisk fikk sjansen til å skrive og spille inn musikk, og komme så langt som jeg har nå.

Ida Schmidt & Lauren
Ida Schmidt fra Ungdom og Fritid, sammen med Lauren som er med på låten ‘Kan Du Se Meg’
– Man tar det med seg videre i livet

Ida fra Ungdom og Fritid mener et skikkelig tilbud til barn er essensielt. – Kanskje det er underkommunisert hvor viktig fritidsarenaen er for unge. Det er en stor del av livet deres, og det er ofte der man finner ut av interessene sine. Man tar det med seg videre i livet. Kanskje du til og med velger karrière ut ifra alle de tingene du finner ut at du er god i, eller liker å drive med.

Hør intervjuet her


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.