Har du spist kylling med sataysaus på asiatisk restaurant før? Det er en skikkelig klassiker fra Indonesia og faktisk ikke så vanskelig å lage selv. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 30 min. å lage.
INGREDIENSER
– 1-2 pk kylling
– 1/2 fersk ananas
– 1 rød chili i tynne ringer
– 2 stilker vårløk i ringer
– 2 ts garam masala
– Salt
Sataysaus:
– 3 ss peanøttsmør
– 1 ts sukker
– 1 boks kokosmelk
– 2 ss soyasaus
– 2 ss rød currypaste
– 2 ss sitronsaft
SLIK GJØR DU
Gni kyllinglårfiletene inn med garam masala og litt salt. Tvinn de på grillspyd og legg de i en ildfast form. Stek de på 180 grader i ca. 15 minutter. Skjær av skallet på ananasen og skjær ananasen i terninger. Ha ananas, chili og vårløk i en bolle og bland sammen. Sataysaus: Tilsett currypaste i en middels varm gryte med olje og la dette frese i 1-2 minutter. Tilsett så resten av ingrediensene og rør godt sammen. La dette koke opp, skru ned varmen og la sausen trekke på lav varme i noen minutter. Den skal bli litt fyldig. Smak deg frem til en smak du liker.
Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.