Kvinner må ta lønnskampen

Radio Metro8. mars 20191min0
For å ta likestillingen i næringslivet et skritt videre må kvinnene nå ta lønnskampen. Selv om det er ubehagelig. Det er forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, som kommer med denne oppfordringen.Banksjef i DNB, Aust Agder, Aleksandra Skogsfjord er enig i oppfordringen. En undersøkelse om lønn og forhandlinger som DNB nylig har gjennomført blant befolkningen viser […]

For å ta likestillingen i næringslivet et skritt videre må kvinnene nå ta lønnskampen. Selv om det er ubehagelig. Det er forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl, som kommer med denne oppfordringen.Banksjef i DNB, Aust Agder, Aleksandra Skogsfjord er enig i oppfordringen.

En undersøkelse om lønn og forhandlinger som DNB nylig har gjennomført blant befolkningen viser helt tydelig at flere kvinner enn menn føler seg urettferdig lønnet.

  • 41 prosent av mennene sier at de får den lønnen de fortjener, 56 prosent sier at de burde tjent mer
  • Bare 29 prosent av kvinnene sier at de får den lønnen de fortjener, 69 prosent sier at de burde tjent mer

Av undersøkelsen fremgår det også at de fleste mener at det er mer ubehagelig enn tilfredsstillende å forhandle lønn med arbeidsgiver. Men det lønner seg. Hele 7 av 10 av alle som har forhandlet lønn, har oppnådd bedre betingelser.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.