Kvinnene som gir Alt for Norge

Awa Sarr5. oktober 20195min0
Alt for Norge - landslaget

I samarbeid med OBOS har Radio Metro laget en podcast som handler om de norske fotballkvinnene. Til tross for forskjellsbehandling, latterliggjøring og en lønn det ikke går an å leve av, har kvinnene våre gått ut på banen og spilt fotball i verdensklasse. 

–Vi fortjente mer

Det norske landslaget har faktisk vunnet alle de gjeve medaljene, og i dag sender vi ut flere klubbspillere til store fotballklubber på damesiden, enn vi sender gutter. Likevel sliter kvinnene med å få anerkjennelsen de utvilsomt fortjener. I første episode snakker vi med fotballegenden Hege Riise. Som den fotballspilleren i Norge med flest landskamper har hun selv kjent på kroppen hvordan det føles å være del av et lag som ikke fikk anerkjennelsen de skulle hatt for sine enorme prestasjoner.

 Herrefotballen hadde fått lov til å bygge seg opp over tid, mens kvinnefotballen var i gryende utvikling. Da ble kulturen satt. Vi fikk ikke det vi fortjente, sier Hege Riise.

Foto: Wikipedia/Gargoyle

Latterliggjort i pausen

Du har kanskje hørt uttrykket: “Ikke er det kvinner og ikke er det fotball.” Ingen vet hvem som har sagt det, og ingen vil heller innrømme at de er kilden til dette utsagnet. Ingebrigt Steen Jensen  kunne imidlertid fortelle om at da han var på fotballkamp med faren som unggutt sto fotballkvinnene for pauseunderholdningen. De var rett og slett noe mennene kunne peke og le av i pausen. Ifølge Steen Jensen har vi heldigvis kommet lenger i dag. 

– Det er veldig mange av våre sponsorer i Stabæk som sponser oss først og fremst for jentene. OBOS og Backe Gruppen gjør det, fordi det er så viktig at kvinnefotballen blir tatt på alvor, sier Steen Jensen.

Programleder Awa Sarr sammen med Ingebrigt Steen Jensen.

Hva skal til for å vinne, ikke bare medaljer og mesterskap, men også folkets gunst? Til tross for bronsefinaler, EM-gull, VM-gull og OL-gull stiller kvinnene bakerst i køen når sponsorkronene skal fordeles. Hvorfor er det slik? I podcastserien “Alt for Norge” ser vi nærmere på hvorfor herrene får penger og oppmerksomhet, mens kvinnene får medaljer. Problemstillingen belyses gjennom samtaler med viktige foregangsfigurer innen norsk kvinnefotball, deriblant Hege Riise, Frode Kyvåg, Ingebrigt Steen Jensen og Per Ravn Omdal.

Alt for Norge er en Partner Podcast i samarbeid med Radio Metro og OBOS. Programleder er Awa Sarr, redaksjonsassistent er Jørgen Pedersen og konseptuell produsent er Jørgen Bakken.

Hør episodene her:

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.