Kvinnelig Sokrates på Kilden

Radio Metro29. januar 20192min0
Når Sokrates’ Forsvarstale i regi av Stein Winge settes opp for tredje gang, denne gangen med premiere på Kilden, er det en kvinne som skal forsvare Sokrates’ tanker og meninger for 2.417 år siden. – Ja, og det er spennende for Sokrates er jo et menneske som går rundt og snakker med folk, og vi […]

Når Sokrates’ Forsvarstale i regi av Stein Winge settes opp for tredje gang, denne gangen med premiere på Kilden, er det en kvinne som skal forsvare Sokrates’ tanker og meninger for 2.417 år siden.

– Ja, og det er spennende for Sokrates er jo et menneske som går rundt og snakker med folk, og vi fant ut at det må jo ikke bare være en mann, det er jo også damer som er plagsomme i å stille spørsmål hele tiden, så det har vært veldig moro å jobbe med Kari Onstad, som jeg har vært gift med i 55 år, sier regissør Stein Winge til Metro Sør.

Han forteller at det var teatersjef Birgit Amalie Nilssen som foreslo en kvinnelig Sokrates og at det var en tanke som ikke hadde streifet ham i det hele tatt.

Sokrates’ Forsvarstale ble nedtegnet av Platon og oversatt av Terje Nordby og ble først satt opp fem ganger i Luxembourg i regi av Stein Winge før det i 2014 ble satt opp på Nationaltheatret med Toralv Maurstad i hovedrollen i 100 forestillinger. På Kilden er det i skrivende stund satt opp 23 forestillinger med premiere på fredag.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.