Kun tre passkontorer i Agder fra 1.april

Radio Metro26. februar 20191min0
Mye skjer innen pass og sikkerhet fra 1.april. Per i dag har politidistriktet sju utstedelsesplasser for pass. Fra 1.april vil disse sju reduseres til tre. Fra 1.april kan få ustedt pass i Farsund, Kristiansand og Arendal. I fremtiden vil det bare bli mulig å få pass og nasjonale ID-kort ved kontorene i Arendal, Kristiansand og Farsund. […]

Mye skjer innen pass og sikkerhet fra 1.april. Per i dag har politidistriktet sju utstedelsesplasser for pass. Fra 1.april vil disse sju reduseres til tre. Fra 1.april kan få ustedt pass i Farsund, Kristiansand og Arendal.

I fremtiden vil det bare bli mulig å få pass og nasjonale ID-kort ved kontorene i Arendal, Kristiansand og Farsund. Endringen kommer etter kritikk fra Riksrevisjonen, som i følge politiet har rettet kritikk mot politietaten for brudd på de internasjonale reglene for pass og ID-håndtering. For å tilfredsstille de internasjonale kravene ser politidirektoratet seg nødt til å redusere antall pass-steder. Tom Eklund er seksjonssjef for avdeling forvaltning ved Agder Politidistrikt, og forteller her om bakgrunnen for de nye endringene.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.