Kulturkrasj for nesten-tenåring fra byen

Det er deler av premisset for musikalen «13» som har premiere på Teateret i Kristiansand på fredag. Det er 23 ungdommer fra Kristiansand Barne- og Ungdomsteater som har hjulpet Ina Maria Brekke og Jostein Kirkeby-Garstad med å gjøre en Broadway-oppsetning norsk, personlig og sørlandsk.

I hovedrollen som «Even» finner vi Michael Mosvold (18) som opplever at foreldrene går fra hverandre og han blir med på lasset til Vennesla. Det blir en fysisk og psykisk påkjenning for hovedpersonen som snart skal ha en skikkelig fest. Han blir nemlig snart 13, men må skaffe seg venner på nytt og den store redselen er å feire 13 årsdagen helt alene med bare sin nærmeste familie.

Musikaloppsetningen har også fått anerkjennelse av Blå Kors sin chattetjeneste SnakkOmPsyken for å nettopp ta opp utfordringene enhver ungdom kan oppleve i løpet av ungdomstiden.

– Det kan være beintøft å være ungdom av og til, og det er faktisk ganske vanlig, men det hjelper å snakke med noen om det, sier Anette Gausdal i Blå Kors i pressenotatet fra Barne- og Ungdomsteateret om musikalen.

Hør vår prat med Michael Mosvold som «Even» her.

Hør vår prat med Ina Maria Brekke her.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.