– Kleppe avgjør ordføreren

Radio Metro27. september 20192min0
Vidar Kleppe Facebook

Nye Kristiansand kommune er den eneste kommunen på Sørlandet som fortsatt ikke har en ordfører klart etter kommune- og fylkestingsvalget tidligere denne måneden. Det skyldes blant annet Demokratene, som fikk 13 prosents oppslutning og det skaper hodebry for konstellasjonene på hver sin side som ønsker flertall.

Torsdag kveld ble en avtale signert, men Senterpartiet la ved et forbehold da de satte sin signatur på avtalen. De blir med på den så sant det blir et forpliktende flertall i bystyret.

– Akkurat nå har de rødgrønne 32 mandater bak seg, de borgerlige har 29 og Vidar Kleppe og Demokratene har 10. Så dersom det fortsetter slik frem mot bystyret, så ser det ut til at Vidar Kleppe får den avgjørende fingeren når det gjelder å peke ut Kristiansands neste ordfører, forteller politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus.

Han viser til at det Senterpartiet har gjort er at for at de skal stemme for avtalen den 9. oktober, må det komme minst fire representanter til fra borgerlig side slik at dagens rødgrønne blokk vil få 36 mandater.

– Det tror jeg ikke mange ser for deg. Da må enten Demokratene sprekke opp, altså fire demokrater må gå over. Jeg har ikke hørt noe som tyder på at det er sannsynlig. Eller så må Venstre og et annet parti gå over. Venstre har sagt at de ikke er interessert i det. Og KrF sier jo de er en del av den borgerlige blokken. Så det er mange flere spørsmål enn svar akkurat nå, sier Udjus.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.