Klare for nytt TV-konsept
Foto: Vegard Breie/NRK

Christian Gilsvik5. mars 20219min0
3de4b8bd-7294-449e-8641-d1887d6ab1b5

De neste er et nytt underholdningsprogram der seks unge musikalske talenter får møte seks godt etablerte artister.

I hvert program får de unge talentene utdelt hver sin låt fra artistene, med frie tøyler til å lage sin egen versjon. Artistene får ikke høre resultatet før de sitter i studio, og aner ikke hva som venter dem.

Ida Maria Sivertsen. Foto: Vegard Breie
Debuterer som programleder

Det er Ida Maria Sivertsen som skal lede programmet. Sivertsen ble overrasket da hun ble spurt om å være programleder – noe hun aldri har vært før – men takket likevel ja med stor entusiasme.

– Jeg takket «ja» med like deler frykt og entusiasme. Hele opplevelsen har vist seg å være enda mer lærerik og utviklende enn jeg kunne tro. Vi får et helt unikt perspektiv på låtskrivning i serien, da noen av Norges beste låtskrivere snakker om egne låter. Både teknisk, emosjonelt, musikalsk, tekstmessig – på alle måter, sier Ida Maria Sivertsen.

DELTAKERNE

I programmet har vi mange flinke, folkekjære musikere med på laget. Dette er «de etablerte» artistene som er med: OnklP, Sondre Lerche, Lene Marlin, Cato Sundberg (Donkeyboy), Magnus Grønneberg (CC Cowboys) og Ingebjørg Bratland.

TALENTENE
Sebastian Zalo. Foto: Vegard Breie

Sebastian Zalo

Sebastian Zalo fra Horten har de siste to årene vist seg som en tydelig stjerne på den norske musikk-himmelen. I fjor slapp han det sterke debutalbumet RTRO//SPKT som fikk han nominert til «årets nykommer» på P3 Gull. Han er også nominert til en Spellemann for «årets gjennombrudd». Sebastian er ung, men har funnet sitt musikalske uttrykk som han har med seg inn i programmet.

– For meg er musikk en slags krykke. Hvis du ikke har følt noe på lenge, om ting er litt kjipt, eller om man føler seg ensom, så er musikk alltid der. Musikk hjelper for mange. Det er hovedgrunnen til at jeg driver med musikk. Det er hyggelig å få dele historier som betyr noe gjennom disse låtene, sier Sebastian.

 

Ylva. Foto: Vegard Breie

Ylva

Ylva Johnsen Olaisen er den unge, lovende stjernen med den store stemmen. 20-åringen fra Kristiansand har allerede satt seg selv på kartet med et imponerende knippe låter bak seg. I tillegg har hun både hatt en julelåt med Disney samt samarbeid med noen av Norges mest spennende artister som Unge Ferrari. Nå gleder hun seg til å vise frem utviklingen hun har hatt som artist i programmet.

– Det er noe helt annet å lage en sang fra start, enn det er å skulle lage en sang ut ifra en sang som allerede finnes. Jeg kommer til å vise frem ulike sider av meg selv, både det skjøre og sårbare, men også en røffere og en gladere side av meg selv. Jeg er så takknemlig for at jeg har fått bruke denne plattformen til å vise frem det jeg elsker mest, sier Ylva.

 

dePresno. Foto: Vegard Breie

dePresno

Bjarte de Presno Borthen fra Bergen, har sunget, spilt og skrevet musikk siden han var barn. En studioinnspilling i gave førte til at han, med sin unike dybde og dimensjon både i stemme og tekster, ble oppdaget allerede som tenåring. I 2016 var han en av finalistene i P3 Urørt, før han signerte platekontrakt og for alvor satset på musikken. På kort tid har dePresno etablert seg som en kritikerrost artist og låtskriver.

– Det er en spennende utfordring å finne seg selv i de låtene man får utdelt. Spesielt når en har seks så forskjellige artister og man vil prøve å finne et felles grunnlag. Vi har vært heldig og fått utdelt helt latterlig bra låter, sier han.

Endre Nordvik. Foto: Vegard Breie

Endre Nordvik

Endre Nordvik er snekkeren som elsker country og americana. Endre kommer fra Sotra, og har både vært med i X Factor 2009, Melodi Grand Prix 2010 og spilt i bandet til Kurt Nilsen. I 2018 ga han ut sin første soloplate.

– Det er en stor opplevelse å få synge de fine sangene til artistene. Samtidig er det så intenst, at du nesten ikke husker hva du har gjort før du ser det senere. Det er alltid nervøst og spennende å høre hva artistene tenker, sier Endre.

 

Hedda Mae. Foto: Vegard Breie

Hedda Mae

Hedda Mae er en bergenser som ikke snakker bergensk. 2020 slapp hun sin debut-EP. Hennes mål med musikken er å skape glede, og det skal hun fortsette med i 2021. Å være med på en TV-produksjon er helt nytt for Hedda.

– Jeg har virkelig fått teste meg selv i en helt ny situasjon. Jeg har for eksempel aldri tenkt på at du må se inn i et kamera, eller tenkt over ansiktsuttrykk på den måten som man må på en TV-produksjon, sier Hedda Mae.

 

Marja Mortensson. Foto: Vegard Breie

Marja Mortensson

Marja Mortensson er en sørsamisk musiker fra Engerdal, som ligger nordøst i Innlandet.

For Marja er stemmen hennes et viktig instrument og hun bruker ofte sørsamisk joik i sin musikk. Tross sin unge alder vant hun 2018 Spellemannprisen i kategorien «folkemusikk/tradisjonsmusikk». Om låtene hun skal fremføre i serien sier hun følgende:

– I de seks låtene ønsker jeg å variere klangfargen og at stemmen er det gjenkjennbare elementet i hver enkelt låt. Jeg har også lekt meg med hvordan låtene instrumenteres og hvilke register av stemmen jeg bruker. Jeg har prøvd å fargelegge hver låt med egenart – sånn jeg liker det, sier hun.

 

Premiere 5. mars i strømmetjenesten NRK TV, og 7. mars på NRK1.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Akersgata 45, 0158 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.