I dag blir det skikkelig husmannskost. Potetsalat og kjøttkaker smaker best når man lager det fra bunnen av. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 20 min. å lage.
INGREDIENSER
– 1 pk kjøttdeig
– 1 finhakket løk
– 1 egg
– Salt og pepper
– 300 g små poteter
– 1/2 agurk i skiver
– Frisk eller tørket dill
Marinade:
– 1/2 dl eddik
– 1 ss sukker
SLIK GJØR DU
Kok potetene i lettsaltet vann, avkjøl, fjern skallet og del i biter. Bland kjøttdeig, løk og egg i en bolle. Krydre med salt og pepper. Form til kjøttkaker og pannestek i olje eller smør på middels varme, 3-4 min pr. side. Bland marinaden og miks med agurkskiver og poteter. Dryss over dill og grovmalt pepper, og server til kjøttkakene. Dill og agurk gjør potetsalaten til et friskt tilbehør til klassiske kjøttkaker.
Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.