Hjemmelagd hummus er kanskje noe av de beste som finnes – og så er det så enkelt! Her får du i tillegg oppskriften på en deilig kebabrett. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 20 min. å lage.
INGREDIENSER
– 1 pk kjøttdeig
– 1 finhakket hvitløksfedd
– 1 ts chiliflak
– 150 g salat, renset og delt i mindre stykker
– 1/2 agurk i skiver
– 1 rødløk i skiver
– 2-4 pitabrød
Hummus:
– 200 g kokte kikerter
– 2 ss olivenolje
– 1 hvitløksfedd
– 1 ss sitronsaft
– Salt og pepper
– 1 ss tahini
SLIK GJØR DU
Bland kjøttet godt med hvitløk og chili. Form til små kjøttboller og stek i panne med olje på middels varme, ca. 10 min. Kjør kikerter, olivenolje og hvitløk sammen i en blender og smak til med sitron, salt og pepper. Varm pitabrød, åpne dem og ha i kjøttboller, salat, agurk og løk. Server med hummus.
Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.