– Verdens beste boller
Verdens beste boller. Foto: detsoteliv.no

Linda Holzerland27. mars 20206min0
IMG_9397

Det er merkbart at mange flere er hjemme og har bedre tid, sier Kristine Ilstad, som driver bloggen Det søte liv.

Hun driver en av landets største matblogger og har 300.000 følgere på Facebook. Ilstad sier hun merker en spredt økning, men trekker frem oppskrifter på enkle ting som muffens, sjokoladekake og boller som veldig populære om dagen.

Kristine Ilstad. Foto: detsoteliv.no

Boller på topp

– Den mest populære oppskriften nå er den jeg har kalt Verdens beste boller, sier hun til Radio Metro.

– Gjærdeigen er litt spesiell ved at melk, smør og melis skal varmes opp sammen og deretter avkjøles til blandingen er lunken (fingervarm), før gjær og øvrige ingredienser tilsettes. Bollene blir usedvanlig luftige og myke, forteller hun.

Hør intervjuet med Kristine Ilstad fra Det søte liv her:

 

Ta med barna

– La barna leke seg med deig eller pynte en sjokoladekake, sier hun.

Ilstad sier at det ikke bare er de enkle oppskriftene som får folk til å valfarte bloggen.

– Jeg ser en økning i mer avanserte oppskrifter som gjerne er nytt for folk som donuts og bagels.

Suksessmuffins

Suksessmuffins. Foto: desoteliv.no

Oppskriften er hetet fra Det søte liv etter avtale med Kristine Ilstad. Du finner oppskriften her.

Oppskriften gir 20 stk.

Ingredienser:

Mandelmuffins:
 150 g mandler
 400 g hvetemel
 250 g brunt sukker
 2 ss vaniljesukker
 2 ss bakepulver
 3 egg
 3 dl melk
 1 dl olje (se tips)

Suksesskrem:
 8 eggeplommer
 1 dl kremfløte
 200 g sukker
 2 ts vaniljesukker
 200 g smør

Pynt:
 sjokoladestrøssel (eller hakkede nøtter)

Suksessmuffins. Foto: desoteliv.no

Fremgangsmåte:

Suksesskrem:

Start gjerne kvelden i forveien med å forberede suksesskremen.

Ha eggeplommer, kremfløte og sukker i en kjele. Varm opp blandingen mens du rører hele tiden og la den småkoke i omtrent ett minutt, til du merker at den begynner å tykne. Rør hele tiden og tilpass varmen så kremen ikke brenner seg i bunnen av kjelen.

Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukker og deretter smør i klatter. Rør til kremen er jevn og klumpfri. Avkjøl kremen i romtemperatur. Dekk deretter over med plastfolie og sett kremen i kjøleskapet til dagen etter.
Mandelmuffins:

Mal mandlene.

Bland de malte mandlene med hvetemel, brunt sukker, vaniljesukker og bakepulver.

I en annen rørebolle vispes egg, melk og olje lett sammen.

 

Ha det flytende i bollen med det tørre og rør rundt for hånd til deigen er jevnt blandet (ikke rør mer enn nødvendig for å deigen godt blandet).

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle med deig.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 170°C i ca. 15 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl til de er helt kalde.

Sprøyte på frosting:

Ta suksesskremen ut av kjøleskapet. Pisk den opp med en elektrisk håndmikser en kort stund, til kremen blir så fast at den holder fasongen når du sprøyter den ut.

Ha den piskede suksesskremen i en sprøytepose og sprøyt små rosetter på hver av de kalde mandelmuffinsene.

Dryss over sjokoladestrøssel til pynt hvis du vil.

Kilde og Foto: detsoteliv.no

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.