Julius forsøkt forgiftet med narkotika i vinterferien

Aksell5. mars 20192min0
Torsdag 21. februar rundt lunsjtider skal sjimpansen Julius ha fått tak i en plastflaske med et innhold utenom det vanlige. Allerede på kvelden merket de at den 39 år gamle sjimpansen begynte å oppføre seg på en rar måte. «Det var ikke mulig å få kontakt med ham, og da de andre sjimpansene gikk inn […]

Torsdag 21. februar rundt lunsjtider skal sjimpansen Julius ha fått tak i en plastflaske med et innhold utenom det vanlige. Allerede på kvelden merket de at den 39 år gamle sjimpansen begynte å oppføre seg på en rar måte.

«Det var ikke mulig å få kontakt med ham, og da de andre sjimpansene gikk inn ble han sittende igjen på Apeøya. Han satt alene og bet seg i den ene armen. Han var så intens i sin oppførsel at han påførte seg et stort sår på armen. Julius fortsatte å bite seg selv etter at vi fikk han innendørs.

Han ble da lagt i narkose for å undersøke om det var noe galt med armen som kunne forklare den unormale oppførselen. Røntgenbilder utelukket brudd. Det ble deretter tatt hudprøver og såret ble behandlet og sydd. Men etter at narkosen gikk ut, fortsatte Julius bitingen på seg selv, og i løpet av natten åpnet han såret på nytt og påførte seg selv ytterligere skade.

Morgenen etter ble han på nytt lagt i narkose for å få behandling av skadene. Først etter dette begynte han å vise normal oppførsel, og den Julius vi kjenner begynte å vise seg igjen.»

Dette står det å lese i en pressemelding som er sendt ut fra Dyreparken tirsdag morgen.

Hendelsen er meldt til politiet som er veldig interessert i å få tips fra folk som kan ha sett noe rundt 11:20-tiden.

Hør mer her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.