– Kjøper julegaver tidligere
Julegaver

Christian Gilsvik2. november 20212min0

3 av 10 nordmenn planlegger å kjøpe årets julegaver tidligere enn de gjorde i fjor. Det kommer frem i en undersøkelse publisert av betalingstjenesten Klarna.

Mens flest starter julehandelen sin tidligere for å nyte godt av gode tilbud og unngå julestress, oppgir også hele 31 prosent at de er tidligere ute i år enn i fjor for å forsikre seg om at de får tak i produktene de skal ha.

45 prosent av de spurte nordmennene oppgir også at de starter tidligere for å unngå forsinkelser i leveransen av årets julegaver.

Markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad. Foto: Klarna Norge.

– Den internasjonale leveringssituasjonen er helt åpenbart presset. Det kan gi lengre leveringstider, eller i verste fall at det blir tomt for produktet. Denne risikoen har tydeligvis mange nordmenn fått med seg, og tilpasser seg ved å starte innkjøpene tidligere enn vanlig, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad i en pressemelding.

Startet i august

I den globale rapporten fremgår det også at nordmenn er blant de landene hvor flest startet med julehandel i august. 17 prosent var allerede i gang i august. Det er bare i USA, Storbritannia og New Zealand flere startet tidligere. Til sammenligning oppga 11 prosent av svenskene at de allerede da hadde startet med innkjøpene til jul i sommer.

 

 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.