En stemme til Jill er en stemme til FM
Jill Bottolfsen

Linda Holzerland19. september 20187min0
Bilde Jill

NB!! Avstemningen er nå over – takk til alle som stemte

Hvert år deler radiobransjen ut priser til programledere og kanaler som har utmerket seg det siste året. Vi er stolt av at vår egen Jill Bottolfsen, som er nominert til publikumsprisen Årets Radionavn! Jill er den eneste av de nominerte som sender på FM.

For å støtte Jill, trykk Stem, scroll ned og trykk ‘Jeg vil bare stemme‘. Du kan stemme en gang om dagen!

En lang karriere

Programlederen, som du hører på Radio Metro mandag til fredag kl 6-10, har drevet med radio i mange år, og husker godt hvordan det begynte.

– Det hele startet 1989 da ble jeg spurt om jeg ønsket å starte radio på Nesodden. Vi kalte det for NRG Hot 100 – Nesodden Radio Gruppe. Jeg husker at vi ikke ble tatt seriøst, derfor skiftet vi etterhvert navn til Radio Oslofjord og da våknet radio-norge. Siden vi var de eneste kommersielle med 24 timers sending ble mange av oss headhuntet. Jeg ble vel spurt fordi det ikke var noen andre som turte, forteller programlederen, og flirer litt.

Jill Bottolfsen
Jill Bottolfsen har hatt en lang karriere i Radio. Her sammen med de andre programlederne i Radio 1
– Jeg ga både pupp og lår

Etterhvert fikk Jill jobb i Radio 1, som skulle bli starten på et 24 år langt eventyr. – Da jeg startet visste plutselig alle hvem jeg var. Dermed fikk jeg ikke bare sendinger på radio men også egne tv-programmer.

Jill ble også den første norske kjendisen som lot kameraene følge henne inn på fødestua. – Det er merkelig å tenke tilbake på hvor mye man gir av seg selv. Da jeg fødte min første unge, Felix, var det under et intervju som kom på God Kveld Norge med Dorthe Skappel. Jill, som nå er tobarnsmor smiler. – Herlighet jeg ga jo alt! Pupp, lår, generell nakenhet og en baby. 

Jill Bottolfsen
Jill smiler når hun tenker tilbake på høydepunktene i sin karriere – Foto: Johannes Ølfernes//Radio Metro
Båret bort av Secret Service

Den prisnominerte programlederen hadde aldri sett for seg alt som skulle skje i løpet av hennes karrière. – Jeg trodde jeg skulle bli skuespiller, forteller Jill. Men jeg klarte aldri å huske replikkene til MacBeth, sier hun mens hun ler.

– Det har skjedd mye rart på lufta. I 1993 holdt jeg verdens første radiosending fra Nordpolen, og ble med det også den første europeiske kvinnen på polpunktet. Jeg intervjuet også Jimmy Carter da han var i Norge 17. mai. Ingen andre medier fikk intervjue han, og jeg fikk han til å synge sjikkelakke på direkten. Det endte med at jeg fikk kyss på kinnet av presidenten, før jeg ble båret bort av Secret Service. Det var kult da!

Ble truet med pistol på direkten

Dramatikk og spenning var heller ikke sjeldent da Jill var i felten. – En gang sendte jeg direkte fra en høyrevridd radiostasjon. Det endte med at jeg fikk bank og ble kastet ut på lufta. Politiet hadde radioen på, så de dukket opp under sendingen og passet på meg. Jeg husker også da jeg ble drapstruet med en pistol under en demonstrasjon foran Stortinget. Det ble en gisselsituasjon med en ustabil narkoman på direkten.

Jill Bottolfsen
Foto: Nikoline Bangen//Radio Metro
– Det er litt som å være 20 år igjen

– Det å få jobb i Radio Metro er stort for meg. Jeg elsker lytterne mine, sjefene mine, kollegene mine, og atmosfæren på arbeidsplassen. Det er som å være 20 år gammel igjen, dog jeg nærmer meg 50, hjelpes.

– Alt, det betyr alt!

Når programlederen blir spurt om hva nominasjonen betyr for henne, svarer hun bestemt. – Alt, det betyr alt! Bare nominasjonen er en seier i seg selv, jeg har aldri opplevd det før og derfor er jeg svært ydmyk og veldig glad inni meg, og selvfølgelig også utenpå.

– Jeg ønsker å takke min familie, alle mine fantastiske kolleger, og Radio Metro. Det er deilig å være et sted der det ikke finnes primadonnaer. Jeg har blitt veldig glad i denne herlige gjengen. Ikke minst vil jeg takke meg selv som aldri ga opp å være på radio. Tror jeg er for glad i stemmen min til å ikke være på lufta, sier hun og humrer.

Vi gratulerer Jill med nominasjonen, og er stolt at hun som eneste nominerte representerer FM! Husk å stemme! En stemme til Jill er en stemme til FM!

 

 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.