– Jeg har ett gjentakende mareritt
Jarle Bernhoft er på vei med nytt album i 2018

Linda Holzerland26. august 20183min0
Jarle Bernhoft

Det er ingen tvil om at nittedølingen Jarle Bernhoft har hatt en imponerende karriere. Han har blitt grammynominert, vunnet flere spellemannspriser og blitt rost av kritikere fra hele verden. Nå er 2-barnsfaren ute med sitt nye album, Humanoid. Hele albumet er, i motsetning til de fleste andre album i 2018, spilt inn live i studio.

– Popmusikken beveger seg i flokkretning om til et veldig syntetisk lydbilde. Det er utrolig kult, men om vokalen i en låt høres ut som den kommer fra en algoritme og ikke en sanger, da faller jeg av. I starten virket det nesten feil å være norsk og drive med organisk musikk.

Jarle Bernhoft
Jarle Bernhoft er aktuell med albumet ‘Humanoid’- Bilde: Instagram
– Jeg vil at menneske skal ta tilbake kontrollen

Bernhoft har tidligere nevnt at han ønsker at musikken hans skal både inspirere til dans og tanke. På Humanoid fokuserer musikeren på menneskets oppførsel i den moderne verden. – Jeg vil at menneske skal ta kontroll over telefonen sin. Jeg opplever at alt for mange mennesker blir styrt av mobilen. Folk avtaler å møte hverandre på kafé eller hvor som helst, og i stedet for å se på hverandre, ser de heller på telefonen. Kanskje har jeg blitt en bekymret gammel mann, men jeg tror det vil bli veldig moderne å styre sin egen dag.

Verste mareritt

På spørsmålet om hvorvidt han er en perfeksjonist svarer Bernhoft et kort nei, før han utdyper. – Jeg har ett gjentakende mareritt, som går ut på at jeg ikke er godt forberedt. I dette marerittet er jeg Wenche Foss. Når teppet går opp innser jeg at jeg ikke kan replikkene mine. Så later jeg som jeg besvimer og må på sykehuset, humrer artisten. – Jeg liker ikke å gå på scenen uten å vite at jeg kan det jeg skal, og jeg vil ikke slippe en skive uten at jeg vet at har skrudd til alle boltene.

 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.