Iskalde langskudd forlenget seierrekken

Aksell4. august 20193min0
Aron Sigurdarson - Håkon Kile

Start – Kongsvinger 3-1 (1-0): Der Start fikk en leksjon i effektiv fotball på Gjemselund i juni, fikk hedmarkingenes målmann Ali Ahmada merke hvor farlig det er å stå langt ute fra mål. Det skjedde to ganger for mye da Start forlenget sin seiersrekke til fem på rad. Det har ikke skjedd siden 2012. Og søndagens mann på Sparebanken Sør Arena var islandske Aron Sigurdarson.

Islendingen har glimtvis struttet av selvtillit denne sesongen og det beviste han i søndagens kamp mot Kongsvinger. Etter drøye 40 minutter hadde Start hjørnespark. Eirik Wichne slo en kort variant til Sigurdarson som nok egentlig tenkte å slå et innlegg mot feltet. Men da islendingen så at sisteskansen hos bortelaget ikke stod på streken, satte Starts toppscorer ballen midt i mål.

Etter hvilen fikk Kongsvinger tatt mer og mer over av banespillet, og i en periode der våre kommentatorer var nesten mer opptatt av å snakke om gode sommeropplevelser enn å følge med på kampen, skjedde det noe helt uventet. Aron Sigurdarson fikk ballen fra Joackim Jørgensen. Så gikk han litt mer mot venstre og så igjen at Kongsvingers målmann, Ali Ahamada stod langt ute. Da sendte islendingen en ball langs bakken fra rundt 40 meter og kontant via stolpen og i mål til 2-0. Tre minutter senere var det et stjerneangrep signert blant andre Kevin Kabran. Svensken, som viste seg frem i sitt comeback, prøvde å nå Start-debutant Martin Ramsland, som hadde kommet inn etter pause. Sørlendingen nådde ikke frem. Det gjorde derimot Kasper Skaanes som satte inn sitt femte mål for sesongen.

Kongsvinger fikk pyntet på resultatet ti minutter før slutt da Markus Aanesland fikk gå forbi alt og alle og kom alene med Jonas Deumeland. Ballen gikk forbi tyskeren og til 3-1.

Med sin femte strake seier klatret Start opp på andreplass på tabellen, men ble dyttet ned til tredjeplass etter Sandefjords 1-0-seier mot Tromsdalen. Neste kamp er fredag kl. 19:00 mot nettopp Sandefjord borte på Komplett Arena.