Advarer: – Ikke rydd garasjen akkurat nå

Christian Gilsvik17. mars 20202min0
Avfall norge foto_vesar

Mange av landets avfallsselskaper ser seg nå nødt til å stenge eller redusere åpningstidene på gjenvinningsstasjonene sine. Dette gjør de både for å frigjøre personell til mer kritiske samfunnsoppgaver, men også for å redusere faren for smittespredning blant publikum, sier Nancy Strand, administrerende direktør i Avfall Norge i en pressemelding.

Vær ekstra nøye med avfallet ditt

Du kan hjelpe til med det ved å gjøre fem enkle ting:

  • Sørg for at alt avfall er forsvarlig emballert i poser før du kaster det i avfallsdunken din. Akkurat nå kan du godt bruke en pose for mye enn en for lite. Da beskytter du renovatører og operatører mot potensiell smitte fra avfallet.
  • Ikke sett fra deg avfall oppi eller ved siden av overfylte dunker. Det tiltrekker seg fugler og skadedyr og renovatørene utsettes for nærkontakt med avfallet når de må rydde opp etter deg.
  • Sorter avfallet ditt godt, så det blir å lite blandet avfall som mulig. Det er det blandede avfallet som det er viktigst av vi får hentet fortløpende nå.
  • Ikke kast matrester sammen med plast, papp, papir etc. Det kan utsetter de som skal sortere avfallet ditt for smittefare.
  • Kast aldri matavfall, drikkebeger etc på gata, men bruk søppeldunker i nærheten. Finner du ingen, så ta med deg avfallet hjem og kast det der.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.