Hvordan er det å være norsk i USA?

Radio Metro16. april 20213min0
pexels-liza-summer-6348060

Hver uke gir Hans-Olav deg tips til bøker som man rett og slett bare må lese. Dette er ukens boktips:

Ebba Schjølberg Eiring:

Alt er OK

Ungdomsroman

Flamme Forlag

Alt er OK er en triumf for romanen

Bøker om og fra USA var i vinden som aldri før i fjor. Litt etteranmeldt kommer en norsk roman om det USA vi europeere har en tendens til å overse. Delstaten Oklahoma – som forkortes til OK – er en del av det trauste, flate USA som utgjør ryggraden i Donald Trumps popularitet. Trump er ikke nevnt i boken som foregår før hans presidenttid, men likevel gir denne boken etter min mening en bedre forståelse av det Amerika han appellerer til enn noen av de nevnte analyser. – Alt er OK er en triumf for romanen, sier Thyvold.

Forfatteren har et skarpt blikk og en ikke mindre skarp penn. Gjennom store og små glimt av hverdagslivet i «Nowhere, USA» og ikke minst glimrende persontegninger suges vi inn i livet til high school ungdommen i Oklahoma gjennom å følge utvekslingsstudenten Oda ta seg gjennom en virkelighet er forunderlig kjent og samtidig fullstendig fremmed.

– Det står «ungdomsroman» på omslaget, men dette er en roman for ungdom i alle aldre. Grip sjansen til å si du leste Ebba Schjølberg Eiring før alle andre gjorde det, for dette er en forfatter som kommer, merk mine ord.

Mitt Amerika

Hør også ukens episode av Mitt Amerika hvor forfatteren selv er gjest!

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.