Hvem eier egentlig deg på nettet?

Radio Metro5. april 20193min0
Helt Privat - Foto-Jon-Petter-Thorsen-Aptum-DSC_1975

Foto: John-Petter Thorsen, Aptum

Vi tilbringer stadig mer tid i den digitale sfæren enn den virkelige verden. Og for andre gang i år setter Kilden Teater- og Konserthus internett og dagens samfunn som tema i en forestilling. Og spørsmålet i overskriften blir belyst i «Helt privat» som har Norgespremiere på lørdag.

– Dette er et stykke som handler om verden slik den er i dag, ikke slik som den er for Jens Stoltenberg, ikke på det alvorsnivået. Men det handler liksom om hverdagen vår og hvordan vi benytter oss av de fantastiske teknologiske mulighetene som er her. Vi kan bruke nettet, vi kan lagre ting i skyen, men det følger jo en del ting med det, sier regissør Audny Chris Holsen til Radio Metro.

Hun viser blant annet til at vi kan i dag logge oss på nettbanken vår med bare et enkelt tastetrykk og at det egentlig kan være like lett for andre å gjøre det samme, men da med din identitet.

«Helt privat» skiller seg også spesielt ut ved at publikum faktisk blir oppfordret ikke bare til å la mobilen stå på, men at du skal ha den lett tilgjengelig under forestillingen.

Hovedpersonen i stykket som er ført i pennen av James Graham og oversatt av Marius Leknes Snekkevåg, som har jobbet sammen med Holsen med manuset, beskrives av Ragnhild Jørgen Tysse med et ikke akkurat positivt fortegn.

– Hun er vel en litt sånn nevrotisk lukket person, vil jeg tro, som sliter litt med det, sier Tysse om forfatteren som har nettopp gått igjennom et samlivsbrudd med begrunnelsen om at hun var nettopp veldig lukket.

Hør mer her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.