Hør hvordan vaksinen ble til
Photo by Gustavo Fring from Pexels

Radio Metro2. januar 20213min0
pexels-gustavo-fring-3985170

Trenger du historisk påfyll? Hver torsdag kommer det nye episoder av Historier Som Endret Verden. Programleder er Johannes Grindheim Ølfernes.

I hver episode inviterer Johannes en ny gjest som kan mye om et tema, for å lære mer om hvordan det har endret verden til den vi har i dag. I første omgang har han invitert vaksineekspert Gunnveig Grødeland fra Universitetet i Oslo, og Førsteamanuensis i internasjonale studier ved Bjørknes Høyskole Hilde Restad.

Jente som vaksineres
I dag er dette et vanlig syn, men hva er egentlig historien bak vaksinen? Bilde: Illustrasjon//Pexels
Vaksinens oppfinnelse

I episoden med Gunnveig Grødeland kan du lære mer om hvordan vaksinen ble til. Da skal vi spole tiden helt tilbake til 1800-tallet.

– Noe av det mest fascinerende er hvordan vaksinen gjør at vi ser på sykdommer noe man bekjemper, ikke lever med. Men vaksinen har jo kun eksistert en brøkdel av menneskets historie. I tillegg skylder vi kuen en stor takk for sitt bidrag til menneskets helse, forklarer Johannes ekstatisk. Hvorfor han sier det får du høre i episoden.

Hilde Restad fra Bjørknes Høyskole og programleder Johannes Grindheim Ølfernes
– En av de viktigste presidentene i USAs historie

Den andre episoden som er ute nå, fokuserer på presidentperioden til Ronald Reagan.

– I denne turbulente tiden i USA, er det verdt å stille spørsmål ved hvor mye én president kan endre nasjonen. Ronald Reagan blir av demokratene i USA kalt roten til mye vondt, mens republikanerne ser på han som en helt. I denne episoden prøver Hilde Restad og jeg komme fram til sannheten, som jo som oftest ligger et sted i midten. Men det er ingen tvil om at Reagan er en av de viktigste presidentene i USAs historie

Historier Som Endret Verden er tilgjengelig overalt hvor du finner podcast. Nye episoder kommer hver torsdag.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.