– Hjelp! Jeg er nominert og trenger din stemme!

Radio Metro20. oktober 20218min0
Hege Reddstad
For å gi din stemme til Hege Tepstad til Årets Radionavn – TRYKK HER

Tiden er nok en gang inne hvor radiobransjen hyller sine største stjerner, og i år er vår alles kjære Hege Tepstad nominert i kategorien Årets Radionavn. Dette er den gjeveste nominasjonen man kan få – for det er nemlig du som er med å bestemme vinneren. Hege er i tillegg den eneste av de nominerte som sender på FM.

I konkurranse med de aller største radioprofilene vi har i landet, så trenger Hege all den støtten hun kan få! For å stemme på Hege, kan du trykke her.

– Du tuller nå?
Hver formiddag hører du Hege Tepstad dele personlige historier, og gi deg et friskt perspektiv på det glade liv. Vanligvis finner vi henne fnisende inn i mikrofonen. Foto: Jørgen Pedersen

Dagens lydbilde er spredt gjennom flere plattformer, alt fra podkast til morgenshow – og det synes godt på nominasjonene. Tepstad selv ble godt overrasket når telefonrøret duret.

– Da de ringte fra Norsk Lokalradioforbund og fortalte at jeg var nominert til publikumsprisen trodde jeg noen tøyset med meg. Jeg har aldri tenkt at dette er en pris jeg kunne nomineres i i det hele tatt, så jeg ble mildt sagt overrasket og veldig glad, forteller programlederen.

Når hun i tillegg fikk vite hvem hun var nominert mot, skapte det en hysterisk reaksjon.

– Det er veldig rart å være nominert i en klasse hvor jeg skal konkurrere mot folk jeg elsker å høre på radio. Michael har vært et forbilde i mange år, Atle og Johan har alltid fått meg til å le høyt, jeg hører på Lørdagsrådet nesten hver eneste lørdag og når det gjelder Herman og Mikkel er jeg barnslig stolt av hva guttungen fra hjembygda (Siggerud) har fått til! Ja, ja, de gruser meg nok i konkurransen, men du verden for en gjeng å bli målt opp imot, sier hun.

Fikk jobb med uhell

Hvordan man ender opp i lokalradio er et av verdens største mysterier, og historien er aldri den samme. For Hege Tepstad, startet det hele med en teknisk kjæreste.

– Jeg startet i lokalradio ved et «uhell» som 16 åring. Ungdomskjæresten min var tekniker i Radio FF i Vestby og jeg pleide å være med han på jobb. En dag spurte sjefen hans hvorfor i all verden jeg satt på pauserommet og skravlet og ikke inne i studioet. Lang historie kort, jeg fortsatte å skravle inne i studioet med kjæresten som tekniker på andre siden av glassruta, det er snart 33 år siden og jeg skravler fortsatt.

Og med det ble det starten på et eventyr uten like. Veien videre førte til Kanal 24, hvor noe av de største radiominnene ble til – men hva ble det største?

– Oi, det er et vanskelig spørsmål! Jeg har utallige minner å ta av, fra jeg krasjet inn i muskelberget Dolph Lundgren som 16 åring under filmfestivalen på Aker Brygge til jeg fikk lage podkasten «De Usynlige» i 2020. Hvis jeg MÅ velge en ting er nok turen til Mathare-slummen i Kenya noe av det sterkeste, vondeste, vakreste og skumleste jeg har opplevd.

Hege Tepstad besøkte Kenya under innsamlingsaksjonen til Kanal 24. Foto: Joachim Thorsander
Truet av bevæpnet politi

Reisen skulle være en innsamlingsaksjon, med god stemning og viktig budskap på radio, men turen tok en vending hun ikke var forberedt på.

– Jeg jobbet som programleder i Kanal 24, vi hadde hatt innsamlingsaksjon til ny fotballbane for barna i Mathare og reiste ned for å sende live fra «sletta» mens de holdt på å jobbe. Underveis i byggingen klarte vi å erte på oss det lokale politiet som ikke ønsket å bruke området til fotball, men til nye boliger. Jeg husker jeg satt live på Kanal 24 via satellitt, sammen med Tommy fra Tufte IL, da to lastebiler fulle av bevæpnede politifolk kom kjørende inn for å vise muskler.

Selv i en livstruende situasjon hvor adrenalinet pumpet i taket, var det først og fremst journalisten Hege som reagerte.

– Min spontane reaksjon var å hive meg frem og tviholde på utstyret mens jeg sa at vi måtte fortsette å sende, at de ikke skulle klare å true oss til stillhet. Det var en rar telefon jeg måtte ta hjem til foreldrene mine husker jeg; «Det kan hende vi kommer på nyhetene i dag, men det er ikke farlig, vi er trygge, det går bra!» Kanal 24 truet av bevæpnet kenyansk politi var førstesak på TV2 nyhetene den kvelden.

Etter ting hadde roet seg, og journalisten Hege hadde tatt fri, var det den klumsete Hege som tredde frem.

– Ja, og så klarte jeg å kutte strømkabelen til «mafiaen» med et spett på samme tur, det var også litt ugreit!

Send Hege Tepstad til topps i konkurransen om Årets Radionavn – STEM HER

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.