– Helseskadelige å ikke lese

Radio Metro2. mars 20212min0
pexels-freestocksorg-143654

Nils Christian Geelmuyden

Pillebefinnende

Cappelen Damm

– Du får den til prisen av et pilleglass
Pillebefinnende av Niels Christian Geelmuyden

– Noen bøker kan det være helseskadelig å ikke lese. Pillebefinnende av Nils Christian Geelmuyden handler om legemiddelindustriens posisjon så vel i samfunnet som i enkeltmenneskets liv. Og skal vi tro forfatteren, hvilket det er god grunn til, er det et i beste fall åpent spørsmål om det pilleregimet vi lever under er mer skadelig enn lidelsene de skal hjelpe oss med, sier Thyvold.

– I en tid da alskens vitenskapsskeptikere boltrer seg i det fri, bør det presiseres at forfatteren ikke er en av dem, men tvert imot en journalist som går til saken med et åpent sinn, men rusler hjem trist til sinns.

– Hvis du synes det høres tørt ut med en grundig bok om legemidler: Pillebefinnende er så velskrevet at språket i seg selv berettiger alle lovord denne boken har høstet. Morsom er den også. Ikke minst har den blitt mottatt med en øredøvende taushet fra legemiddelindustrien som i seg selv vekker mistanke om at forfatteren er på sporet av noe stort og ubehagelig. Du får den til prisen av et pilleglass.

Flere boktips finner du her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2024 Radio Metro AS. All rights reserved.