Helgens Streamingtips: – Nytt og ambisiøst

Linda Holzerland2. november 20184min0
lykkeland

Endelig er helgen over oss igjen! Redaktør i Filter Film & TV Pål Nordseth er på plass for å gi sine streamingtips for deg som skal kose deg foran en skjerm.

Lykkeland, NRK
Lykkeland
NRKs nye storsatsing ‘Lykkeland’

Nå ringer Storsatsing-alarmen, ler Nordseth.

Lykkeland er et nytt, ambisiøst og bredt anlagt periodedrama om hvordan oppdagelsen av svart gugge i Norskehavet i 1969. Vi får se hvordan dette endret familierelasjoner, politikk, kultur, den fattige fiskerbyen Stavanger, og landet Norge.

– Med Pia Tjelta og Per Kjerstad i hovedrollene og manus av dama som skrev Nobel, Halvbroren og Kampen om tungtvannet er denne serien preget av å ha toppfolk i alle ledd, foran og bak kamera, forklarer redaktøren.

– Derfor er det blitt noe mer enn en historieleksjon. Gjennom en mangfoldig bukett rollefigurer kommer vi tett på både frykten, drømmene og håpet denne brytningstida brakte med seg. Faren for at det blir vel mye ‘heia Norge’ i lengden er tilstedeværende. Men det er pokker så godt gjort, avslutter Nordseth.

Se serien her

The Haunting of Hill House, Netflix
Hovedpersonene i Netflix sin nye serie ‘The Haunting of Hill House’

– Jeg innrømmer at denne ikke er ukesfersk, unnskylder Nordseth seg med. Men, den er verdt å fremheve i en helg som er fattig på Netflix-nyheter (utenom ny sesong av House of Cards) og som kommer rett etter årets eneste skrekkfilm-tematiserte høytid.

– Denne horror-serien er dessuten et gripende familiedrama, i tillegg til å være skikkelig skummel.

Th Haunting of Hill House følger ekteparet Crain, som flytter inn i et gammelt herskapshus for å pusse opp, selge med overskudd og bruke pengene på å bygge et drømmehjem for seg og sine fem barn.

– 25 år seinere er det imidlertid klart at ingenting har gått etter planen, og hver og en av de overlevende – jeg sier ikke mer – må på hvert sitt vis leve med traumer fra tida i huset, sier Nordseth med et hemmelighetsfullt smil.

– Med forskjellige tidsplan, flashbacks, frampek og alternative synsvinkler føles denne serien veldig moderne, selv om den boltrer seg i gamle skremmetriks. På tross av overnaturlige elementer oppleves den underlig jordnær og realistisk. Alt i alt et verdig tilskudd til denne skrekkfilmens nye gullalder vi lever i, understreker serieentustiasten.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.