– Kåret til fjorårets beste TV-øyeblikk

Linda Holzerland12. oktober 20183min0
mr robot 2

Helgen står for tur, og Pål Nordseth fra Filter Film & TV står klar for å gi deg ukens anbefalinger til hva du kan se på når du er klar for popcorn og sofa.

Mr. Robot, HBO
mr robot
Rami Malek i hovedrollen som Elliot i ‘Mr. Robot’

– Nå er hele tredje sesong av den prisbelønnede serien ute, til glede for deg som ikke fikk den med deg på NRK tidligere i år, utbryter Nordseth.

Mr. Robot er serien om den unge og hyperintelligente, men også paranoide og sjelskadde cybersikkerhets-eksperten Elliot. Han rekrutteres til en opprørsk undergrunnsbevegelse av en mystisk anarkist for å hjelpe til med å aksjonere mot onde gigantselskaper. Gjerne de samme som betaler Elliots lønnsslipp for dagjobben.

– Sesong 3 står absolutt ikke tilbake for de første to. Særlig episode 5 skiller seg ut med sin 45 minutter lange one-take (kåret til en av fjorårets største tv-øyeblikk av oss i Filter Film & TV). De tekniske detaljene er dessuten forbløffende korrekte, og serien anbefales på det varmeste, avslutter redaktøren.

22 july, Netflix
22 July
Jonas Strand Gravli (t.h.) spiller hovedpersonen Viljar i filmen 22 July

– Dette er ingen blanko-anbefaling, konstaterer Nordseth.

Netflix-filmen om terroren som rammet Oslo og Utøya i 2011 går nemlig mye lenger enn Erik Poppes film fra tidligere i år når det gjelder å vise fram volden. – Den hopper bokstavelig talt rett inn i det jævlige fra starten av. Derfor medfører filmen en overhengende risiko for retraumatisering, advarer redaktøren.

– Det kan dessuten framstå kunstig med den engelske dialogen, og mange som kjenner detaljene rundt sakens etterspill vil nok vegre seg når filmskaper Paul Greengrass («United 93», Jason Bourne-filmene) tar sine kreative friheter. Dette betyr ikke at filmen er dårlig, fortsetter Pål Nordseth.

– Særlig fortellingen om den unge AUF-eren Viljar og han og hans familie sin rehabilitering og vei tilbake til dagliglivet, stikker langt inn i hjertet og minner deg på hva 22. juli egentlig var for noe, i helt konkret forstand. Det overordnede budskapet om å konfrontere ekstremismen og stille den til ansvar, snarere enn å late som om den ikke finnes, bringes dessuten fram på en fin og tankevekkende måte, syntes vi i Filter Film & TV.

 

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.