– En helt unik filmopplevelse
Boyhood anbefales på Radio Metro

Linda Holzerland5. oktober 20184min0
Boyhood

Vi går inn i den første helgen i oktober, og kvikksølvet viser at høsten er ankommet. Da er det deilig å bunkre seg ned foran TV-en med en skål popcorn. Vet du ikke hva du skal se? Pål Nordseth fra Filter Film & TV gir deg ukens streamingtips.

Babylon Berlin, NRK

– Endelig tilgjengelig i Norge, den tyske serien som har gått sin seiersgang verden over, utbryter Nordseth. Babylon Berlin er et mørkt krimdrama med overraskende vendinger, og er et vellaget portrett av en historisk epoke som har formet vår tid.

Vi er i tysklands hovedstad, året er 1929. Vi følger en dypt religiøs politimann, som bedrar kona og døyver traumene fra Den første verdenskrig med morfin. Betjenten har muligens også bånd til Weimar-hovedstadens underverden.

– Under et raid mot en pornofilminnspilling gjør han et mystisk funn som setter begivenhetene i bevegelse, og snart er vi på jakt etter et stjålet, sovjetisk godstog med verdifull last, utdyper Pål Nordseth.

– Kunnskapen om hvor Tyskland er på vei på dette tidspunktet i verdenshistorien bidrar unektelig til nerven her. Men serien har heldigvis store doser humor og humanisme oppe i det hele. Seks episoder er ute, neste uke kommer de siste to, avslutter Nordseth.

Se serien her

Boyhood, HBO

– Nå har det vært stort filmslipp på HBO igjen, det liker vi! Denne gangen er det blant annet Jason Bourne-filmene, oscarnominerte The Theory of Everything om Stephen Hawking, det gripende danske krigsdramaet Under Sandet og romantikk og horror i Shaun of the Dead som vi får i fanget vårt, forteller Nordseth. – Sterkest anbefaling går likevel til den helt unike filmopplevelsen som er Richard Linklaters Boyhood.

I filmen følger vi oppveksten til et menneske fra alder 6 til 18, og det tok nesten like lang tid å lage filmen. Hovedrolleinnehaver Ellar Coltrane var bare åtte år da han fikk rollen, og spilte inn scener noen få uker hvert år helt til han var nitten. – Resultatet er litt som en timelapse-video i filmformat, og om ikke filmen er perfekt er det en svært fascinerende og rik opplevelse, konkluderer Nordseth. 

Se filmen her

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Hovedkontor i Oslo:
Tlf: 21 55 59 10
Adresse: Skippergata 33, 0154 Oslo

Romerike:
Adresse: Storgata 13A, 2000 Lillestrøm


Om Radio Metro

Radio Metro AS

Org. Nr. 959 380 708

Ansvarlig redaktør: Bjørn-Martin Brandett

Personvernavtale

© 2022 Radio Metro. All rights reserved.